Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko erosta kertova sarja tv-syksyn kohokohta?

Johanna Vuoksenmaan tv-ohjaus, maanantaina starttaava Ex-onnelliset kuulostaa sesongin potentiaalisimmalta tulokkaalta.

Radio ja TV
 

”Katsomatta paskaa!”

Tunnette varmasti sen sinnikkään katsojasiivun, jonka elämäntehtävä on mollata suomalaista tv-draamaa. Kökköä näyttelemistä, myötähävettävää dialogia, kehnoa huumoria, Minttu Mustakallio – tai yleensä näitä kaikkia.

Olin vuosia osa tätä kovaäänistä sakkia, kunnes aloin äskettäin potea jonkinlaista varhaiskeski-iän kriisiä. Sen oireista olennaisimpia oli pinttyneimpien kulttuurikäsitysteni kyseenalaistaminen. Lupasin itselleni etsiä alkavan syksyn aikana viimein kotimaisen sarjan, johon rakastuisin – mieluiten yhtä aikaa terävän ja kepeän, itkettävän ja naurettavan, ja ehdottoman ihmissuhdepitoisen.

Johanna Vuoksenmaan tv-ohjaus, maanantaina starttaava Ex-onnelliset, kuulosti sesongin potentiaalisimmalta tulokkaalta. Vuoksenmaa on sentään yksi suomalaisen draamakomediagenren guruja.

Ex-onnelliset sijoittuu moderniin taloyhtiöön, jonka asuntoihin muuttaa viisi eroperhettä. Kukin rakentaa lapsilleen parasta mahdollista eroa: kenenkään ei tarvitse kantaa vuoroviikon kimpsujaan asunnosta toiseen, sillä nämä älykodit muuntuvat lasten tarpeiden mukaan.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että olohuone ja lastenhuoneet sijaitsevat asunnon keskellä, äidin ja isän yksiköt sen päissä. Vuoroviikoin äiti ja isä rajataan liukuvalla, lukittavalla seinällä omaan, erillisellä sisäänkäynnillä varustettuun yksiöönsä. Ei ihme, että ohjelmaidean kuulleet alkoivat systemaattisesti suositella Vuoksenmaalle konseptin patentoimista: juuri tällä tavallahan moni tahtoisi asua!

Tv-katsojana idea taas kuulosti ihanteelliselta näyttämöltä suhdesolmujen setvimiselle. Siksi perehdyin Ex-onnellisten ensimmäiseen jaksoon korkein, jopa kohtuuttomin, odotuksin.

Ne eivät täyttyneet vielä pilottiosan perusteella, vaikka se ei toivoton ollutkaan: esimerkiksi sarjan lapsinäyttelijät ovat valloittavia ja heidän roolinsa ilahduttavan suuri. Aikuiset hahmot taas vaikuttivat pintaraapaisulla ärsyttäviltä karikatyyreiltä – tossukka, sovinisti, hippi, ja niin edelleen.

Seuraavat jaksot on silti sinniteltävä koukuttumisen toivossa.

Tosi rakkaus odottaa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat