Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näyttelevä äiti ei osaa teeskennellä

Lavakoomikko Louis C.K.:n tv-sarjoista tuttu Pamela Adlon pääsee vihdoin päärooliin.

Radio ja TV
 
HBO
Better Things -sarjassa on omaelämäkerrallisia aineksia. Pamela Adlon näyttelee yksinhuoltajaäitiä.
Better Things -sarjassa on omaelämäkerrallisia aineksia. Pamela Adlon näyttelee yksinhuoltajaäitiä. Kuva: HBO

Helsingin jäähallin elokuussa jo ensimmäisellä käynnillään täyttänyt lavakoomikko, käsikirjoittaja ja ohjaaja Louis C.K. tunnetaan muun muassa komediasarjoistaan Lucky Louie ja Louie. Niissä hänen mielitiettyään näytteli Pamela Adlon.

Yhdysvalloissa torstaina alkanut 10-osainen Better Things kuuluu sekä tarinallisesti, tyylillisesti että tuotannollisesti samaan draamakomedialliseen perheeseen.

Nyt Adlon on vihdoin pääosassa.

Los Angelesiin sijoittuvan sarjan keskeinen roolihahmo, suorapuheinen näyttelijä Sam Fox (Adlon) muistuttaa myös paljon Louie-sarjan nimihahmoa, New Yorkissa asuva Louie-koomikkoa (Louis C.K.). Hänkin on eronnut, alaikäisten tytärten yksinhuoltaja.

Mutta viisikymppinen Sam Fox ei ole täyttä sepitettä, kuten ei ollut Louiekaan. Molemmat ovat saaneet sytykkeen näyttelijöittensä ja kirjoittajiensa erehdyttävän samankaltaisista elämistä.

Omaelämäkerrallisuus ei ole enää odottamaton eikä tuore ratkaisu, mutta tuntuu toimivan ainakin Pamela Adlonin ja Louis C.K.:n kirjoittamassa Better Thingsissa, sillä sarjassa ei keskitytä pelkästään privaattiin.

Jaksoissa kommentoidaan osuvan piikikkäästi myös Sam Foxin ammatillisia pyrkimyksiä periamerikkalaisessa viihdeteollisuudessa, jossa hänen kaltaisensa keski-ikäiset naisosaajat eivät ole kovin vahvoilla.

Sarjan ytimessä on silti Sam Foxin ajoittain kaaottinen perhe-elämä ja hänen yrityksensä selviytyä päivästä päivään kolmen tyttären huoltajana. Erinomaisen luontevasti ja ”epäamerikkalaisesti” näyttelevät nuoret lähentävätkin tarinaa toden tuntuiseen arkeen, josta ei puutu tahallista ja tahatonta huumoria.

Pienistä arkisista kohtauksista kootut juonettomat jaksot eivät perustu alleviivattuun komiikkaan, saati sisällä kohtausten loppuun säästettyjä väkinäisiä punchlineja, vitsien kärkiä.

Better Things on parempi ilman niitä, hiljaisesti hykerryttävänä.

Better Things HBO Nordicissa (hbonordic.fi)

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat