Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”En vodka lime, två vodka lime”

Träff-kieliohjelman avausjaksossa matkustetaan Vikingillä Tukholmaan.

Radio ja TV
 

Syksyllä 1976 alkanut kolmevuotinen Träff oli Ylen ensimmäinen iso omatuotantoinen ruotsin kieliohjelma. Se valmistui sopivasti ruotsin asemaa lujittaneen peruskoulu-uudistuksen aikana.

Ajan kieliohjelmien tapaan perusteisiin perehdyttiin sekä radiossa että tv:ssä, vähän eri kulmasta. Televisiossa opetus oli johdattelevampaa, tarinallisempaa ja tapakulttuurin perehdyttävämpää, kuten Ylen Elävän arkiston näytteestä selviää. Siksi Träffin oheismateriaaliksi oli teetetty muun muassa kuusiosainen näytelmällinen sarja, jossa neljä suomalaisnuorta matkustaa laivalla Tukholmaan.

Ja kielen alkeet otetaan Viking Dianalla haltuun heti avausjaksossa niin hyvin, että pöydästä ei puutu juotavaa. ”En vodka lime, två vodka lime”", sanovat miehet, naisten tilatessa siveellisemmin vain kahvia. Micke yrittää houkutella viereisestä pöydästä avaimenperällään myös jatkoseuraa, mutta hänellä on harmillisesti hytti numero fem eikä sex.

Hieman hassua, että näiksi kielipuoliksi eläytyvät suomenruotsalaiset ammattinäyttelijät, mutta petoksen kestää kivutta 40 vuoden takaisen ajankuvan ja vaatemuodin vuoksi. Tarkkailkaa erityisesti miesten komeita poskipartoja, ruotsiksi polisonger.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat