Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amélien ohjaajan uraan mahtuu myös outo kauhuklassikko Delicatessen

Kulttimaineessa marinoitunut elokuva on pikemmin absurdi kuin makaaberi.

Radio ja TV
 
Absurdi Delicatessen sijoittuu apokalyptiseen tulevaisuuteen.
Absurdi Delicatessen sijoittuu apokalyptiseen tulevaisuuteen.

Kauhun lisäksi elokuvissa on kuvattu kannibalismia muun muassa mustana komediana (esim. Paistinpannumurhaajat) tai ihmislihalla on ratkottu globaalia ruokapulaa (Maailma vuonna 2002).

Kulttimaineessa marinoitunut ranskalaiselokuva Delicatessen yhdistää viimemainitut lähestymistavat. Pikemminkin absurdi kuin makaaberi teos sijoittuu apokalyptiseen tulevaisuuteen.

Rappeutuneen kerrostalon vuokranantajana työskentelevä teurastaja surmaa uusia asukkaita, joiden lihat sitten myy ruokapulasta kärsiville asiakkailleen. Ketju uhkaa katketa kun teurastajan tytär rakastuu seuraavaksi uhriksi aiottuun mieheen.

Ihmissyöntiin ei liitetä mitään erityistä shokkiarvoa. Niin nyt vain sattuu käymään elokuvan surrealistisessa todellisuudessa, joka tarkkailee huvittuneen oloisena omalaatuisia henkilöitään ja heidän keskinäisiä suhteitaan.

Jean-Pierre Jeunet’n ja Marc Caron ruskeasävyinen yhteisohjaus herkuttelee kokonaistunnelmalla ja yksityiskohdilla, joista se luo oman sisäisen maailmansa, ikään kuin idean visuaalinen kiehtovuus riittäisi toteuttamisen motiiviksi.

Seuraavaksi kaksikko ohjasi fantasian Kadonneiden lasten kaupunki. Jeunet’n ura on sittemmin jatkunut muun muassa jättihitillä Amélie.

Delicatessen – Herkuttelijoiden yö (Delicatessen, Ranska 1991) Kutosella klo 0.00 ★★★★

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat