Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmen kirjailijan paneeli ruotii kansalaisten huolia uudessa Mtv3:n viihdeohjelmassa

Pitääkö olla huolissaan? -ohjelma pyysi katsojilta huolenaiheita.

Radio ja TV
 
Raisa Mattila
Numi Nummelin
Jenni Pääskysaari vetää Pitääkö olla huolissaan? -ohjelmaa. All male panelissa Tuomas Kyrö (vas.), Miika Nousiainen ja Kari Hotakainen.
Jenni Pääskysaari vetää Pitääkö olla huolissaan? -ohjelmaa. All male panelissa Tuomas Kyrö (vas.), Miika Nousiainen ja Kari Hotakainen. Kuva: Numi Nummelin

Kansalainen! Mistä olet huolissasi?

Tätä kysytään MTV3:lla tänään alkavassa, Jenni Pääskysaaren juontamassa Pitääkö olla huolissaan? -nimisessä paneelishow’ssa.

Ohjelmassa kolme vakipanelistia ratkoo huolenaiheita, joita ihmiset ovat voineet lähettää raatilaisten arvioitaviksi niin Twitterissä kuin postikortillakin.

Mitä ilmeisimmin tästä on tarkoitus tulla hauskaa, ei mitään Kansanradiota.

”Jo nimi viittaa siihen, että ohjelma on reaktio yleiseen huolipuheeseen, jota ovat täynnä esimerkiksi sosiaalinen media ja lööpit. Niissä silmille tulvivat pienet ja suuret huolet heikosta mansikkasadosta uusnatsismin nousuun”, sanoo mediatutkija Mikko Hautakangas Tampereen yliopistosta. ”Huumori on perinteisesti ollut hyvä keino huolten käsittelyyn, ja sen voimaan luotetaan nytkin”,

Julkkisten komediapaneeleita riittää ruudussa, koska sarjoja on kustannustehokasta tehdä.

Raateihin on halukkaita tulijoita, koska panelistin paikka viikoittaisessa tv-sarjassa tarjoaa julkkisvieraalle paikan mainostaa muita tekemisiään, Hautakangas muistuttaa.

Huolia ruotivaan paneeliin kuuluvat kirjailijat Kari Hotakainen, Tuomas Kyrö ja Miika Nousiainen.

Se, ettei raadissa ole naisjäseniä, on ilmeisesti yksi terälehti huumorin kukkasessa.

”All male panel on jo yleinen vitsi. Naispanelistien puute tuntuu tässä liittyvän äijämäiseen menneessä jumittamiseen. Siitä vakipanelistien kirjailijabränditkin tunnetaan”, Hautakangas arvioi.

Tosielämässä vain miehistä koostuvat all male panelit eivät ole vitsi vaan epätasa-arvoinen tosiasia.

”On totta, että esimerkiksi Suomen hallituspolitiikassa naiset on työnnetty syrjään. Mutta se, että [tv-ohjelman] raati koostuu miehistä, voi tehdä ongelman näkyväksi ja purkaa jännitettä sitä kautta”, Hautakangas katsoo.

Hänen mukaansa Hotakainen, Kyrö ja Nousiainen rakentavat ainakin kirjojensa huumorin samoista palikoista. Niissä yleinen vastarannankiiskeily yhdistyy ironiseen nostalgiaan.

”Näiden herrojen kirjoissa menneen haikailu ei ole synkkää konservatiivisuutta, eikä siksi mennyt ole kenenkään kirjoissa todellinen vastavoima nykyajalle. Se on sellaista, että ennen syötiin perunaa ja kastiketta, eikä puhuttu hiilareista.”

Samaa venkoilua lienee luvassa televisionkin puolella.

Pitääkö olla huolissaan? MTV3 klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat