Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammattilaulajien kisa Tähdet, tähdet on rankkaa katsottavaa

Onneksi Maria Veitola antaa tuomarina tukea kipuilevalle katsojalle, kirjoittaa Laura Friman.

Radio ja TV
 

Onko reitti jo selvä? Voiko tulla tyynyn alta esiin? Toisin sanoen: joko Arttu Wiskari kieputti itsensä ulos folioasusta?

Vieläkö Keskustan keski-ikäinen kansanedustaja ketkuttaa lannettaan ja veisaa banaanisortseissa diskohittiä?

Ammattilaulajien Tähdet, tähdet -kisa on rankkaa katsottavaa. Vaikka idea erilaisten tyylilajien kokeilemisesta on periaatteessa oikein kiva, lopputulos sisältää epähyväksyttävän määrän ”hulluttelua”, ”heittäytymistä” ja ”epämukavuusaluetta” ja muistuttaa monin paikoin jonkinlaista kesäteatterirevyytä helvetistä.

Mikäs siinä, tämä on ihan oma ongelmani: suomalaiset suorastaan rakastavat revyitä ja hulluttelua. Tähdet, tähdet -starttijaksokin tavoitti yli miljoona katsojaa.

Sitä paitsi avausillalla oli ehdottomasti valopilkkunsa: sekä Evelina että Pete Parkkonen läimäisivät pöytään erinomaisen tyylipuhtaat, selvästi kunnianhimoiset kappaleet.

Mikko Leppilampi pyöritti suoraa lähetystä suvereenisti ja miellyttävään tyyliin.

Tuotannon henkilömäärässä ei ole pihistelty: esityksiin on panostettu kokonaisvaltaisesti vaikuttavine tanssiosuuksineen.

Sitten ne hankalammat hetket: oopperalaulaja ylitulkitsemassa Rihannaa pitsihärpäkkeessä, teini-idoli silminnähden hukassa, Mikko Alatalo olemassa Mikko Alatalo. Kaikilla ei mennyt ihan putkeen.

Poikkeuksellista kyllä, katsoja ei joudu tämän ohjelman äärellä painimaan tuomitsevien kommenttiensa kanssa keskenään.

Tuomaristossa istuva pokkanainen Maria Veitola nimittäin muotoilee ne kylmän rauhallisesti ääneen: ”Älä tee tollasia ällöjä lipomisjuttuja kielelläsi”, ”Tavallaan tää oli ihan kauhee esitys”, ”Sulla on tukka hyvin, mutta sä et oo parhaita laulajia täällä”.

Toinen vakiotuomari Juhani Merimaa puhuu vähemmän, mutta hänkin armottomasti töksäytellen.

Tätä kummallisuutta ei kannata lähteä korjaamaan. Arvaamattomien tuomareiden ja muka-kokeilevuudessaankin täysin sovinnaisten musiikkiesitysten välinen kontrasti tekee Tähdet, tähdistä huomattavasti kiinnostavamman – ja melkein koukuttavan.

Olen tavoitettavissa häpeätyynyni takaa ensi sunnuntainakin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat