Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luke Cage näyttää voimansa nyt Netflixissä, tv-sarjana

Mustaihoinen supersankari syntyi blaxploitaatio-elokuvan aikaan. Siis minkä?

Radio ja TV
 
Mike Colter esittää Luke Cagea.
Mike Colter esittää Luke Cagea.

Vuonna 1971 tehtiin ensimmäiset blaxploitaatio-elokuvat. Ne olivat halvalla tuotettuja, mustaihoisten machosankareiden urbaaneja seikkailuja, joilla teattereihin houkuteltiin afroamerikkalaisia katsojia.

Seuraavana vuonna sama ilmiö nähtiin supersankarisarjakuvan puolella, kun Harlemin katumaisemiin astui vahingoittumaton ja väkivahva Luke Cage omassa uutuuslehdessään. Nyt Cage on nimeään kantavan tv-sarjan päähenkilö. Keskimääräisestä tv-tarjonnasta Netflixin uutuutta nostaa se, että sarjan luoja Cheo Hodari Coker on ujuttanut mukaan sekä alkuperäisiä että uusia elementtejä afroamerikkalaisesta kulttuurista.

Mustaihoisten miesten tosielämän kipupisteet tiivistyvät päähenkilön elämäntilanteessa ennen sankaritekojen aloittamista: Cage ( Mike Colter ) on ollut syyttömänä vankilassa ja kuuluu nyt työtätekevään köyhälistöön. Seutua riivaa väkivaltainen rikollisuus.

Tarinan vastakkainasettelut kehitellään harmillisen kliseisesti paikallisen rikollispomon roistoilujen kautta. Miellyttävää on Mike Colterin mutkaton tapa esittää Cagea, kulmakunnan parturiliikkeen tunnelma ja pyrkimys tuoda mukaan blaxploitaatio-ajan henkeä paikallisen musiikkiklubin esitysten avulla.

Cage on tavattu aiemminkin Netflixillä, niin ikään Marvel-yhtiön sarjakuvaan perustuvassa sarjassa Jessica Jones (2015). Näiden sarjojen välisen vertailun Luke Cage häviää, usein toistuvasta supersankarisyystä: sankari on liian ylivoimainen, jotta hänen puolestaan pääsisi varsinaisesti jännittämään.

Luke Cage on katsottavissa Netflixillä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat