Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joko riittävät arktiset trillerit? – Nordic noir alkaa toistaa itseään

Brittiläinen minisarja Pako pimeydestä on taiten tehty muttei tarjoa mitään uutta.

Radio ja TV
 
Yle
Pako pimeydestä -sarjan päähenkilö, rikosetsivä Claire Church (Anna-Marie Duff) muutti vuosia sitten Manchesterista kauas Hebrideille, ja nyt ex-pomo John Hind (Johnny Harris) houkuttelee häntä palaamaan takaisin.
Pako pimeydestä -sarjan päähenkilö, rikosetsivä Claire Church (Anna-Marie Duff) muutti vuosia sitten Manchesterista kauas Hebrideille, ja nyt ex-pomo John Hind (Johnny Harris) houkuttelee häntä palaamaan takaisin. Kuva: Yle

Ruotsalaistanskalaisen Silta-sarjan menestyksen myötä on syntynyt kokonaan uusi alkufilmien laji, ja Choir of Young Believers -bändin tekemä minimalistinen tunnusmusiikki on poikinut monta pastissia.

Näin myös neliosaisessa brittisarjassa Pako pimeydestä. Tässä vaiheessa nordic noir -buumia sellainen herättää jo vahvoja epäilyjä.

Pako pimeydestä on periaatteessa laatusarja, eikä siinä olisi mitään huomautettavaa, jos se olisi valmistunut vaikkapa viisi vuotta sitten, mutta nyt tuntuu tulevan raja vastaan. Kaikki tämä on nähty jo liian monta kertaa.

Ensinnäkin on traumatisoitunut poliisi. Claire Church oli 1990-luvulla nuori innokas poliisi Manchesterissa, mutta jotakin tapahtui, kun hän tutki kadonneiden prostituoitujen tapauksia. Kollegat eivät ottaneet hänen tutkimuksiaan vakavasti, ja Claire eläytyi liikaakin naisten kohtaloihin.

Lopulta hän jätti työnsä, muutti kauas Hebridien pikkusaarelle ja alkoi elää rauhallista perhe-elämää.

Vastaparina on toinen traumatisoitunut poliisi. Clairen pomo Manchesterissa oli John Hind, joka nyt etsii Clairen uudelleen käsiinsä, sillä Manchesterista löytyy tunnistamattomia naisten ruumiita. Herää liuta kysymyksiä: mitä Clairelle tapahtui, mitä Johnille tapahtui ja mitä heille yhdessä tapahtui?

Salaisuuksia, karua merimaisemaa ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Myös hyvät näyttelijät (päärooleissa Anne-Marie Duff ja Johnny Harris ), upeaa kuvaustyötä ja sinänsä tarkka ja jännittäväkin käsikirjoitus ( Katie Baxendale ).

Mutta ei yhtään mitään yllättävää.

Erityisen puuduttavia ovat sarjan kohtaukset, joissa John maanittelee Clairea palaamaan Manchesteriin ja auttamaan murhien selvittämisessä.

Jokainen niistä etenee samalla kaavalla, joka päätyy siihen, että Claire vänkää vastaan ja häipyy takaisin kotisaarelleen, kunnes John aloittaa uuden anelun. Juoni toki etenee tästä, ja salaisuuksia ilmenee koko ajan lisää.

Jos tuntee vetoa Brittein saarten laitimmaisiin kolkkiin, Pako pimeydestä on hyvää jatkoa Syrjäisen maan Walesille ja Shetlandsaarten murhille.

Mutta siinä vaiheessa, kun Silta-sarja lopulta saa odotetun jatkonsa, uskollisin yleisö on saattanut saada jo tarpeekseen hyisistä merituulista ja sinisestä valosta.

Pako pimeydestä alkaa TV1:ssä klo 21.45. (K16)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat