Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viileämpi kuin vauvapalsta – Marja Hintikka Liven nettikanavissa ei kysellä imetyksen onnistumisesta

”MHL haluaa tarjota katsojille armollisuutta ja vertaistukea. Toisten ratkaisujen soimaamista haluamme välttää”, toimitussihteeri Kaisa Kirves sanoo.

Radio ja TV
 
Raisa Mattila
Jussi Nahkuri / Yle
Marja Hintikka Liven vakikeskustelijoihin kuuluvat Hintikan itsensä (kesk.) lisäksi Heikki Soini ja Jenny Lehtinen.
Marja Hintikka Liven vakikeskustelijoihin kuuluvat Hintikan itsensä (kesk.) lisäksi Heikki Soini ja Jenny Lehtinen. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Ruuhkavuosissa rämpivien taukopaikka. Sellainen sanoo olevansa Marja Hintikka Live, jonka uudet jaksot alkavat TV2:ssa tänään. MHL:n aiheena on vanhemmuus, ja vanhemmat, jos ketkä, tarvitsevat hengähdystaukoja kellon ympäri.

Siispä maanantain tv-ohjelma ja tiistain radiolähetys ovat vain osa kaikesta sisällöstä, jota MHL:n tekijät katsojille tuottavat. Lähetysten teon lisäksi MHL-tiimi julkaisee juttuja ja kuvia sosiaalisen median kanavissaan aamusta iltaan ja maanantaista sunnuntaihin.

Käytännössä Marja Hintikka Liven somepäivityksistä vastaa toimitussihteeri Kaisa Kirves.

”Arvioisin, että jaettavien sisältöjen etsiminen ja näkökulmien miettiminen vie työajastani sellaiset 40 tai 50 prosenttia”, Kirves sanoo.

Joskus Kirves pääsee helpolla, kiitos MHL:n tekijöiden oman, suljetun Facebook-ryhmän. Siellä tiimi jakaa hassuja perhe-elämäaiheisia juttuja, jotka ovat tulleet netissä sattumalta vastaan.

Jos kuva vaikka legopalikasta viinilasissa naurattaa itseä, se todennäköisesti naurattaa muitakin, Kirves uskoo – ja painaa jaa-nappia.

Virallisesti Kirveen työn tukena on MHL:n käsikirja, johon tekijät ovat kirjoittaneet auki sen, millaisia juttuja suositun ohjelman kanavissa jaetaan ja millaisia ei.

”Olemme määritelleet, että MHL haluaa tarjota katsojille armollisuutta ja vertaistukea. Toisten ratkaisujen soimaamista haluamme välttää. Sitä tehdään jo riittävästi muualla.”

Niinpä on oikeastaan kolme aihetta, joita keskusteluohjelman nettikanavissa vältellään: synnytys, imetys ja kotihoito vastaan päivähoito -keskustelu, Kirves luettelee.

Kysymys siitä, missä ja millä rahalla lapset hoidetaan, on kuitenkin yksi tärkeimmistä kysymyksistä pikkulapsiperheissä – ja lisäksi poliittinen kiistakapula. Ei kai vanhemmuusohjelma siis voi siitä vaieta?

No ei. Mutta olennaista onkin sävy, jolla MHL asioista puhuu, Kirves sanoo.

Koska MHL:n Facebookissa jaettiin taannoin kotihoidontukea kriittisesti tarkastellut kolumni, seuraava juttu aiheesta voisi olla tarina vanhemmasta, joka on hoitanut lapsensa kouluikäisiksi kotona, Kirves luonnehtii.

Ja kun MHL:n kanavissa jaetaan tiedelehden juttu siitä, mitä ihmisen ruumiissa tapahtuu alatiesynnytyksen aikana, vastapainoksi julkaistaan juttu, jossa esitellään kuvia keisarileikkauksen kokeneista. ”Se on sitä armollisuutta. Emme ole minkään valinnan puolesta tai mitään valintaa vastaan.”

Uuden kauden teemana ovat vanhempien pelot. Illan lähetyksessä puhutaan ulkonäköpaineista.

”Pelot menevät ihon alle. Odotan mielenkiinnolla sitä, millaista keskustelua somessa syntyy.”

Marja Hintikka Liven uudet jaksot alkavat TV2:ssa klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat