Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vähän ennen konkurssia – Elävässä arkistossa muistellaan maineikkaan Love Recordsin vaiheita

Hektisimmistä vuosista puhutaan jo nöyrästi imperfektissä.

Radio ja TV
 
Maarit Hurmerinta muistelee Love Recordsia lämmöllä.
Maarit Hurmerinta muistelee Love Recordsia lämmöllä.

”Sitä kutsutaan punkrockiksi”, Pelle Miljoona alias Petri Tiili mumisee Ylen toimittajalle tv-ohjelmassa vuodelta 1979. Noina vuosina ristiriita valtamedian ja rockmusiikin välillä kasvoi koomisiin mittasuhteisiin. ”Minkälaisista asioista sä sitten laulat?” kysyy haastattelija.

Teeman Elävässä arkistossa muistellaan 50 vuotta sitten perustetun Love Recordsin vaiheita. Musiikkia rakkaudesta -nimisessä ohjelmassa yhtiön konkurssi kolkuttaa ovella, ja Pelle Miljoona edustaa siinä musiikillista käännekohtaa. Hektisimmistä vuosista puhutaan jo nöyrästi imperfektissä.

Päähaastateltavia ovat Otto Donner, Kai Chydenius ja Kari Rydman. Poliittinen laululiike saa enemmän painoa kuin nykyisissä muisteluksissa, 1970-lukua kun vielä eletään.

Ohjelmassa on äänessä vain miehiä, joten Teemalla on tajuttu ottaa mukaan myös Loven tärkein naislaulaja Maarit. Arkistokoosteessa nähdään ensin Iltatähti-ohjelman pätkä, jossa hän esiintyy miehensä Sami Hurmerinnan ja Upi Sorvalin big bandin solistina.

Sen jälkeen Marko Gustafsson haastattelee Maarit Hurmerintaa, joka muistelee lämmöllä Loven vuosia ja uransa alkuhetkiä. Iltatähti-taltiointi on hänelle erityisen rakas.

Sekä vuoden 1979 ohjelmassa että Hurmerinnan tuoreessa haastattelussa toistuu useaan otteeseen se perusteltu väittämä, että ilman Love Recordsia suomalaisen populaarimusiikin kenttä olisi jäänyt paljon köyhemmäksi.

Elävä arkisto: Love Records 50 vuotta Teemalla klo 21.55.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat