Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äidin kiero testamentti saattoi lapset taas yhteen

Ruotsalaisen Vettä sakeampaa -sarjan lähtökohta on sattumalta aivan sama kuin tanskalaisessa Perilliset-sarjassa.

Radio ja TV
 
Yle / Nice Drama
Kolmesta sisaruksesta kertova Vettä sakeampaa ei ole hilpeä sarja. Tervetuliaismalja saa Jonnan (Aliette Opheim), Oskarin (Joel Spira) ja Lassen (Björn Bengtsson) hymyilemään, vaikka aihetta ei olekaan.
Kolmesta sisaruksesta kertova Vettä sakeampaa ei ole hilpeä sarja. Tervetuliaismalja saa Jonnan (Aliette Opheim), Oskarin (Joel Spira) ja Lassen (Björn Bengtsson) hymyilemään, vaikka aihetta ei olekaan. Kuva: Yle / Nice Drama

Viime keskiviikkona Femillä päättyi tanskalaisen Perilliset-sarjan ensimmäinen tuotantokausi, jossa kuoleva äiti yritti saattaa toisistaan etääntyneet aikuiset lapsensa yhteen kierolla testamentillaan.

Aika erikoinen sattuma, että tänään jatkuvassa ruotsalaisessa sarjassa on sama lähtökohta.

Eikä siinä kaikki. Vettä sakeampaa muistuttaa tanskalaissarjaa myös keskeisten hahmojen luonteenpiirteiden ja elämänvaiheiden myötä. Sukukartanon sijasta ruotsalaissarjan (suomalaiset) perilliset kiistelevät vanhasta kesähotellista ja kesäravintolasta – Ahvenanmaalla.

Mutta sattuma se on. Tanskalainen Perilliset alkoi Tanskassa tammikuun 2014 alussa ja ruotsalainen Vettä sakeampaa Ruotsissa vain kolme viikkoa myöhemmin.

Waldemarin perheen perillisiin keskittyvä Vettä sakeampaa on edennyt nyt toiseen tuotantokauteensa.

Ensimmäisen kauden hidasta ja raskasta tunnelmaa kevensi kesä, josta ei ole toisen alussa jäljellä enää mitään.

Perheen epäonninen esikoinen Lasse virittelee jälleen ravintolatoimia Tukholmassa, kuopus Jonna yrittää jatkaa näyttelemistä Lontoossa ja keskimmäinen Oskar juo säästöjään vaimon hylkäämänä itsesäälisenä resupekkana kotona Ahvenanmaalla.

Lasse ja Jonna palaavat kuitenkin joulun alla Ahvenanmaalle auttamaan Oskar-veljeä, sillä Waldemars-ravintolan ”joulupöytä on perinne”.

Yhdessä ravintolan kanssa avataan taas menneisyyden haavat, joita kesällä hoidettiin vain laastarein.

Draama näyttää yhä keskittyvän enimmäkseen sisarusten suhteisiin, joita rasittavat vanhat salaisuudet ja valheet – ilman että kukaan oppii mitään menneistä. Edellisen kauden tavoin tarinaan kietoutuu myös jännitystä.

Sivurooleissa on jälleen muutama suomenruotsalainen näyttelijä, mutta Ahvenanmaalla varttuneet keskeiset hahmot puhuvat riikinruotsia.

”Petos” sopii sikäli, että saippuaisesti kupliva kömpelöiden käänteiden draama on kuvattu suurimmaksi osaksi Ruotsissa, eikä edes joulukuu ole joulukuu – vaan valosta, lumesta ja luonnonäänistä päätellen maaliskuu.

Vettä sakeampaa, uudet jaksot, Femillä klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat