Radio ja TV

Kehuttu John le Carrén kirjaan pohjaava tv-sarja alkaa

Näyttelijät Tom Hiddleston ja Hugh Laurie kertovat Yövahti-sarjan teosta.

Los Angeles. Kuusiosainen Yövahti-sarja asettaa klassisesti vastakkain hyvän ja pahan. John le Carrén romaaniin Yön pakolainen perustuva sarja seuraa Jonathan Pineä (Tom Hiddleston), jonka Britannian tiedustelupalvelu värvää vakoojatehtävään.

Pinen on tarkoitus paljastaa Richard Roper -nimisen liikemiehen asekaupat. Vuonna 1993 ilmestynyt romaani sijoittuu kylmän sodan loppuun, mutta käsikirjoittaja David Farr on modernisoinut tarinan arabikevääseen.

Kirjailija le Carré oli aktiivisesti mukana sarjan luomisessa.

”Hän seurasi lukuharjoituksia ja antoi palautetta. Hän vieraili myös kuvauksissa”, Tom Hiddleston, 35, kertoo lehdistötilaisuudessa Los Angelesissa. Näyttelijä ylistää le Carrén hahmoja.

”Hän ymmärtää, että kaikilla ihmisillä on monta roolia”, Hiddleston sanoo.

Hiddlestonilla on sarjassa useita henkilöllisyyksiä. Hän mukautuu entiseksi sotilaaksi sekä loistohotellin yöpäälliköksi, joka soluttautuu Roperin leipiin. Asekauppiaan apurina hän saa vielä henkilöllisyyden lisää.

”Tanskalaisohjaaja Susanne Bier ei kuvannut sarjaa kronologisessa järjestyksessä. Välillä oli mietittävä, että meniväthän roolit oikein”, Hiddleston kertoo.

Asekauppias Richard Roperia esittää Hugh Laurie. Pääosien esittäjiä yhdistää samankaltainen tausta. Molemmat ovat käyneet huippukoulut Eton Collegen ja Cambridgen yliopiston.

Hugh Laurie sanoo, että heidän hahmonsa ovat myös samankaltaisia.

”He ovat molemmat yksinäisiä, kylmähermoisia miehiä. Silti Roper saattaa toivoa, että jää kiinni rikoksistaan. Pine taas toimii harmaalla alueella, josta on helppo liukua pahan pauloihin”, Laurie sanoo.

Laurie kiinnostui le Carrén rikostarinasta reilut kaksikymmentä vuotta sitten.

”Jonathan Pine oli silloin unelmaroolini. Halusin ostaa kirjan oikeudet, mutta se jäi, koska en ole tuottaja. Toivoin, että tarinasta tehdään jonain päivänä elokuva tai sarja.”

Haave toteutui, mutta 57-vuotiaasta Lauriesta ei ollut enää esittämään nuorta sankaria.

”Nyt olen tyytyväinen rikollisen rooliin.”

Oikaisu 22.6.2016 kello 9.10: Jutun kuvatekstissä luki alun perin, että Hugh Laurien kanssa sarjassa näyttelisi Jed Marshall. Jed Marshall on kuitenkin vain sarjassa esiintyvän hahmon nimi. Henkilöä näyttelee Elizabeth Debicki.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Tv-sarjat

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Turun puukotusten pääepäilty on Abderrahman Mechkah – poliisi oli saanut vihjeen miehen radikalisoitumisesta, ei ollut Supon kohdehenkilö

  2. 2

   Sukellusvenemies sanoo kadonneen ruotsalaistoimittajan kuolleen onnettomuudessa ja ”haudanneensa hänet mereen”, kertoo Tanskan poliisi

  3. 3

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  4. 4

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  5. 5

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  6. 6

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  7. 7

   Jätevedet ovat väestön pissanäytteitä – niistä löytyy huumeita, lääkkeitä, alkoholia ja jopa Viagraa

  8. 8

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  9. 9

   Mikko Koivusipilä valitsee Suomen radiohitit, ja siinä hommassa raha ratkaisee – ”Minun työtäni ei ole sivistää”

  10. 10

   Voiko terroritekoja estää ennalta? HS selvitti, mitä Suomessa olisi tehtävissä uusien iskujen estämiseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  2. 2

   21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

  3. 3

   Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

  4. 4

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  5. 5

   Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  8. 8

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  9. 9

   Krp: Turun puukotuksien pääepäiltyä päästiin kuulemaan – esitetään vangittavaksi huomenna

  10. 10

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  10. 10

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  11. Näytä lisää