Radio ja TV    |   Draamakomedia

Näyttelevä äiti ei osaa teeskennellä

Lavakoomikko Louis C.K.:n tv-sarjoista tuttu Pamela Adlon pääsee vihdoin päärooliin.

Helsingin jäähallin elokuussa jo ensimmäisellä käynnillään täyttänyt lavakoomikko, käsikirjoittaja ja ohjaaja Louis C.K. tunnetaan muun muassa komediasarjoistaan Lucky Louie ja Louie. Niissä hänen mielitiet­tyään näytteli Pamela Adlon.

Yhdysvalloissa torstaina alkanut 10-osainen Better Things kuuluu sekä tarinallisesti, tyylillisesti että tuotannollisesti samaan draamakomedialliseen perheeseen.

Nyt Adlon on vihdoin pääosassa.

Los Angelesiin sijoittuvan sarjan keskeinen roolihahmo, suorapuheinen näyttelijä Sam Fox (Adlon) muistuttaa myös paljon Louie-sarjan nimihahmoa, New Yorkissa asuva Louie-koomikkoa (Louis C.K.). Hänkin on eronnut, alaikäisten tytärten yksinhuoltaja.

Mutta viisikymppinen Sam Fox ei ole täyttä sepitettä, kuten ei ollut Louiekaan. Molemmat ovat saaneet sytykkeen näyttelijöittensä ja kirjoittajiensa erehdyttävän samankaltaisista elämistä.

Omaelämäkerrallisuus ei ole enää odottamaton eikä tuore ratkaisu, mutta tuntuu toimivan ainakin Pamela Adlonin ja Louis C.K.:n kirjoittamassa Better Thingsissa, sillä sarjassa ei keskitytä pelkästään privaattiin.

Jaksoissa kommentoidaan osuvan piikikkäästi myös Sam Foxin ammatillisia pyrkimyksiä periamerikkalaisessa viihdeteollisuudessa, jossa hänen kaltaisensa keski-ikäiset naisosaajat eivät ole kovin vahvoilla.

Sarjan ytimessä on silti Sam Foxin ajoittain kaaottinen perhe-elämä ja hänen yrityksensä selviytyä päivästä päivään kolmen tyttären huoltajana. Erinomaisen luontevasti ja ”epä­amerikkalaisesti” näyttelevät nuoret lähentävätkin tarinaa toden tuntuiseen arkeen, josta ei puutu tahallista ja tahatonta huumoria.

Pienistä arkisista kohtauksista kootut juonettomat jaksot eivät perustu alleviivattuun komiikkaan, saati sisällä kohtausten loppuun säästettyjä väkinäisiä punchlineja, vitsien kärkiä.

Better Things on parempi ilman niitä, hiljaisesti hykerryttävänä.

Better Things HBO Nordicissa (hbonordic.fi)

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Draamakomedia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  2. 2

   Suurella tohinalla pystytetyt designpysäkit seisovat hylättyinä Kampissa – ohi ei mene ratikoita, eivätkä bussien ovet mahdu avautumaan

  3. 3

   22-vuotias Francesca Woodman oli ottanut itsestään tuhansia alastonkuvia – ne eivät kiinnostaneet ketään, kunnes kuolema teki taiteilijan tunnetuksi

  4. 4

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  5. 5

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  6. 6

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  7. 7

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  8. 8

   Saksalaislehti: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa – pääepäilty käytti useita identiteettejä

  9. 9

   Hyvin menestyvien tyttöjen haukkuminen on yleisesti hyväksytty kiusaamisen muoto – Miksi tyttöhikareita pilkataan?

  10. 10

   Helsinkiläisen Ulla Pihkalan vauva syntyi yllättäen makuuhuoneeseen – ”Olin iloinen, että ensihoitajat tulivat paikalle, mutta samalla hävetti, että täällä sitä ollaan kotona synnyttämässä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  5. 5

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  6. 6

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  7. 7

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  8. 8

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  9. 9

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  10. 10

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää