Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten teen itsestäni brändin?

Erotu massasta, työelämässä opastetaan. Miten se onnistuu?

Raha
 
Colourbox
Kuva: Colourbox

1. Tunnista oma osaamisesi. Keskity jakamaan tietoa siitä, mitä omalla alallasi tapahtuu. Suomenna alasi jargonia yleiskielelle. Älä kommentoi asioita, jotka eivät liity omaan alaasi.

 

2. Viesti sekä nopeasti että hitaasti. Kun osallistut seminaariin, twiittaa sieltä livenä (muista hashtagit, joiden avulla löytyvät muut samaa aihetta käsittelevät viestit). Tutustu muihin twiittaajiin tauoilla kasvokkain. Blogin kautta potentiaalinen yhteistyökumppani voi tutusta sinuun ja tapaasi ajatella ja toimia.

 

3. Kehitä itseäsi. Henkilöbrändäys ei ole pelkästään itsestä kertomista, vaan myös itsensä kehittämistä. Blogissa voit pitää omaksi hyödyksesi lokia ajattelusi ja ongelmanratkaisukykysi kehittymisestä. Pyydä apua ja neuvoja johonkin verkostoiltasi (esimerkiksi Twitterissä).

 

4. Erottaudu löytämällä oma ilmaisukeinosi. Voit pitää vaikkapa videoblogia, musiikkiblogia tai piirtää. Esimerkiksi Smoukahontasista ei olisi tullut ilmiötä, jos hän olisi vain kertonut osaavansa matkia vieraita kieliä. Sen sijaan hän teki Youtubeen videon, jossa jäljitteli sitä, miltä eri kielet maallikon korvaan kuulostavat.

 

5. Etsi tieto aina alkuperäislähteistä ja kommentoi alasi asioita niiden, ei vain median juttujen perusteella. Linkitä aina alkuperäislähteeseen.

 

6. Bongaa heikkoja signaaleja. Nappaa älypuhelimellasi kuva kiinnostavasta yksityiskohdasta, jonka vain sinä hoksaat, ja jaa se Instagramissa. Muista hashtagit.

 

Asiantuntijat: Strategiapäällikkö Tuija Aalto, Kuinka olla avoin: työelämän uudet viestintätaidot (2012) ja viestintäkouluttaja Katleena Kortesuo, Tee itsestäsi brändi (2011).

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!