Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuinka kalliin lahjan ostaisin kummilapselle?

Raha
 

Dosentti Ismo Kantola Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitokselta:
"Lahjaan laitettavan rahan sovelias määrä riippuu ensinnäkin siitä kulttuurista ja yhteisöstä, jonka lapsi ja kummi jakavat. Kummin kannattaa ottaa myös huomioon lahjojen antamisen historia, eli minkä arvoisia lahjoja hän on aikaisemmin kummilapselleen antanut. Radikaali muutos lahjan arvossa voi aiheuttaa hämmennystä varsinkin lapsissa. Jos tulee jokin iso muutos lahjojen rahalliseen arvoon, sen voi toki selittää lapselle. Kummi voi toki itse harkita, mikä hänen roolinsa kummina on. Jos tehtävän kokee kasvatukselliseksi, saattaa siihen liittyä tarve opettaa säästeliästä rahankäyttöä. Tällöin kovin suureelliset lahjat eivät tietysti sovi kuvaan."

 

Etiketti-kirjan kirjoittanut kirjailija-toimittaja Mirva Saukkola:
"Lahjaa ostaessa pitää tietysti ottaa huomioon oma taloudellinen tilanne. Kummi ei ole mikään lahja-automaatti. Itse korostaisin pikemminkin lahjan persoonallisuutta. Persoonaton lahja ei viesti välittämistä parhaalla mahdollisella tavalla.

Tietyn hinnan määrittäminen on vaikeaa. Itse tehty lahja tai keräilyesine, jota lahjan antaja on etsinyt pitkään esimerkiksi kirpputoreilta, voi olla 'arvokkaampi' kuin kallis lahja. Suosisin saajalleen konkreettista iloa ja hyötyä tuottavia lahjoja."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!