Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin voi rikastua – viisi simppeliä vinkkiä vaurastumiseen

Iske kiinni kriiseihin. Siinä yksi asiantuntijan vinkki vaurastumiseen.

Raha
 
Colourbox
Kuva: Colourbox

Asiantuntija neuvoo hoitamaan taloutta niin kuin omaa terveyttä. Ja iskemään kiinni kriiseihin.

1. Hoida talouttasi samaan tapaan kuin terveyttäsi, ettei se mene huonoon kuntoon. Kuukausitasolla olisi hyvä pysyä ajan tasalla siitä, kuinka paljon rahaa tulee ja menee ja mihin. Jos tiedät, mihin rahaa menee, voit myös suunnitella talouttasi niin, että rahaa menee vähemmän kuin sitä tulee.

2. Tee ensimmäinen sijoituksesi omaan osaamiseesi sijoittajana. Seuraa menestyneitä sijoittajia, osallistu taloudenhoidon valmennuksiin ja hanki tietoa sijoittamisesta netistä. Sijoitus osaamiseen ei vielä vie paljoa rahaa, mutta siihen on panostettava aikaa.

3. Hanki ymmärrys siitä taloudellisesta ympäristöstä, jossa toimit; se määrää sijoittamista. Kun ymmärtää talouden ajankohtaiset aiheet ja sen, mikä on oleellista oman sijoittamisen kannalta, alkaa varsinainen sijoittaminen.

4. Osta halvalla ja myy kalliilla. Tämä kuulostaa itsestään selvältä, mutta tyypillinen sijoittaja tekee juuri päinvastoin; hän ostaa yleensä myöhässä, kun jokin sijoitus on jo noussut, ja myy sijoituksen romahdettua paniikissa halvalla.

5. Valitse omaisuuslaji, johon sijoitat. Kannattaa välttää suurien massojen sijoituskohteita, kuten asuntoja, koska epäsuosituimmissa kohteissa on vähemmän ihmisiä tarjoamassa sijoituksen hintaa ylöspäin. Sijoittajan kannattaa mennä sinne, missä on kriisi. Esimerkiksi nyt ajankohtaisin omaisuuslaji on valuutat, koska maailmantalouden kriisi tulee todennäköisesti seuraavaksi siirtymään niihin. Jos ymmärtää, mitkä taloudelliset voimat lähtevät liikkeelle, kun valuutat kriisiytyvät, voi tilanteen kääntää sijoittajana edukseen.

Asiantuntija Ilkka Hikipää, sijoittaja ja www.rahavalmennus.fi -sivuston perustaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!