Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen himoitsee merkkilaukkuja

Raha
 
Pekka Elomaa
Aino-Kaisa Saarinen osti koko vuoden lihat kerralla.
Aino-Kaisa Saarinen osti koko vuoden lihat kerralla. Kuva: Pekka Elomaa

Säästätkö pahan päivän varalle, hiintäjä Aino-Kaisa Saarinen?
"En maalaile piruja seinille. Olen säästäväinen ja harkitsen tarkkaan, mitä ostan. Katson aina hintaa ja mietin, mitä oikeasti tarvitsen. Pihi en kuitenkaan ole."

Mihin tuhlaat?
"Ostin juuri koko vuoden lihat kerralla suoraan luomutilalta. Taisin maksaa 50 kilosta suunnilleen tuhat euroa, mutta siitä tuli hyvä mieli. Tiedän, mistä liha on peräisin, ja nyt on pakastin täynnä laadukasta lihaa pitkäksi aikaa."

Haaveiletko lottovoitosta?
"Totta kai. Sanon usein miehelleni, että olisipa kiva tehdä sitä ja tätä, mutta kun ei ole tarpeeksi rahaa. Hän vastaa, että kyllähän me nytkin voimme tehdä niitä asioita, vaikkemme ole miljonäärejä. Hän on oikeassa: usein asiat ovat enemmän järjestely- kuin rahakysymyksiä."

Paras säästövinkkisi?
"Ruuan hinnasta voi pihistää paljonkin terveellisyydestä ja mausta tinkimättä. Kun olin tiukoilla rahan kanssa 2000-luvun alussa. Silloin kuukauden ruokabudjetti oli vain 160 euroa. Tein paljon kaaliruokia. Onneksi sekä minä että mieheni pidimme niistä, joten kaalilaatikosta ei jäänyt traumoja."

Palkitsetko itseäsi koskaan tavaroilla hyvästä kisamenestyksestä?
"Olen vähän laukkuhullu. Päätin, että jos ensimmäisissä olympialaisissani Torinossa 2006 tulee henkilökohtainen mitali, ostan ihan minkä merkkiveskan vaan. Mitali tuli parisprintistä, ja laukku jäi silloin ostamatta.

Viime vuonna hankin lentokentältä kauden päätteeksi itselleni Burberryn veskan palkkioksi hyvästä menestyksestä. Alelaukku maksoi 250 euroa."

Mikä on arvokkain hiihtokilpailussa saamasi palkinto?
"Hetket arvokisojen palkintopalleilla ovat sellaisia, joita ei rahalla saa. Missään muualla hymyni ei ole niin mairea kuin korokkeella. On upea fiilis, kun on pystynyt venymään oikeaan aikaan ja saanut kovasta työstään palkkioksi sen tunteen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!