Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme kohdevinkkiä aloittelevalle kulkurille

Raha
 

1. Kaakkois-Aasia

Täältä monet kulkurit aloittavat reissunsa. Hinnat ovat erittäin halvat, julkinen liikenne toimii ja työskentelyyn löytyy kahviloita sekä muita sopivia tiloja. Kelvollisia nettiyhteyksiäkin on laajasti saatavilla.

Pohjois-Thaimaan suurin kaupunki Chiang Mai on töitä tekevien kulkurien suosiossa, samoin Ho Chi Minh Vietnamissa. Ja jos matkustaa Kambodžaan, on hintataso Thaimaatakin halvempi.

Lennot Kaakkois-Aasiaan eivät ole ihan halpoja. Lentorahat säästää kuitenkin takaisin parissa kuukaudessa, jos elää alueella säästeliäästi eikä ole Suomessa asuntoa maksettavana.

2. Eurooppa

Euroopassakin on paljon maita, joissa eläminen on halpaa ja miellyttävää.

"Balkanin alue on ikisuosikkini. Siellä on hyvin edullista ja netti toimii. Ihmiset ovat mukavia ja nähtävää on paljon, sekä historiaa että luontokohteita. Serbian pääkaupunki Belgrad on yksi suosikkikaupunkejani", Mirje Halla vinkkaa.

Myös Kreikka ja Portugali ovat halpoja ja kulkuriystävällisiä kohteita, sanoo kokenut kiertäjä Maija Kauhanen.

Hän kehottaa välttämään Pariisia ja Lontoota, koska niissä on kallista. Pääkaupungeista Berliini, Budapest ja Praha ovat hintatasoltaan huomattavasti edullisempia.

3. Väli-Amerikka

Suikeromainen Väli-Amerikka on huokeaa aluetta, jossa on varsin helppo matkustaa bussilla maasta toiseen. "Siellä on monta maata sopivassa sumpussa, ja on hauska suhata vuorotellen Tyynenmeren ja Karibian rannikolle", Maija Kauhanen sanoo.

Monet keskikokoiset siirtomaa-aikaiset kaupungit ovat mukavia paikkoja. Kauhasen suosikkeja ovat esimerkiksi Nicaraguan Léon, Guatemalan Antigua Guatemala ja Meksikon San Cristóbal de las Casas.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!