Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako aikuinen pyytää rahaa vanhemmiltaan?

Raha
 

Tapakouluttaja Anja-Kristina Wind

"Vanhemmat periaatteessa kantavat huolta lapsestaan loppuun saakka, mutta aikuisen ei silti ole asiallista pyytää rahaa vanhemmiltaan.

Tilanteesta riippuen auttaminen on toki paikallaan, mutta jos siitä aiheutuu vanhemmille ongelmia, pitää nöyrtyä hakemaan apua ulkopuolisilta. Jos rahaa annetaan, takaisinmaksuvelvollisuus pitää muistaa, ellei kyseessä sitten ole selkeä lahja esimerkiksi syntymäpäivänä.

Näkisin kaikista parhaana keinona, että apua lähdetään yhdessä hakemaan jostain muualta."

Taloussosiologian professori Pekka Räsänen

"Lähtökohtaisesti kyllä. Riippuu tietenkin sekä aikuisen että vanhempien elämäntilanteista. Aikuisuus on itsenäistymistä ja taloudellista riippumattomuutta, mutta rahantarve ei lopu täysi-ikäisyyteen. Hyväksyttävyys riippuu myös siitä, ovatko vanhemmat työttömiä tai eläkkeellä, ja onko heillä muita lapsia."

Saituri-talousblogin kirjoittaja, tietokirjailija Antti Rinta-Loppi

"Ei kannata. Se ei riipu edes summasta. Ei sellainen sovi, että talousasiat menevät huonosti, ja ihminen altistaa vielä muutkin omalle pöllöilylleen lainaamalla.

Ennen kuin omilla asioillaan vaivaa muita, täytyy miettiä, onko tarve aito. Jos ei ole mitään tuloja, vanhemmilta lainaaminen on hyväksyttävämpää. Mutta jos lainaamiseen ryhtyy, se on pyrittävä pitämään väliaikaisratkaisuna."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!