Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko järkeä ottaa sairauskuluvakuutus?

Raha
 

Hennamari Mikkola, tutkimusprofessori, Kela

"Jos on sairauskierrettä, sairauskuluvakuutuksella pääsee heti lääkäriin. Olisin voinut harkita sellaista, jos lapsillani olisi ollut korvatulehduskierre, allergiaa tai astmaa.

Noin puolella lapsiperheistä on tällainen vakuutus. Se voi olla vähän yliarvio, mutta kyllä sen merkitys on iso etenkin suurten kaupunkien lapsiperheissä.

Aikuisena vakuutus on huomattavasti kalliimpi ottaa. Kela-korvaus on niin pieni, että se ei kata enää kuin toimistomaksun, jos sitäkään. Jos on työikäisenä hyvän työterveyshuollon piirissä, sairauskuluvakuutus ei välttämättä ole tarpeen."

Marjo Ylönen, vakuutusasiantuntija, Fine

"Vakuuttamisen tarpeet ovat yksilöllisiä. Jokaisen pitää miettiä, millaista taloudellista turvaa haluaa. Päätöstä ei voi perustaa kannattavuusajatteluun, jossa korvausten pitää ylittää maksetut vakuutusmaksut. Pitää miettiä, miten voi varautua mahdolliseen sairastumiseen. Päätös riippuu myös siitä, miten oman paikkakunnan terveydenhuolto on järjestetty ja haluaako käyttää julkisia palveluita. Vakuutuksen vaihtoehtona on myös pahan päivän varalle säästäminen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!