Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin onnistut huutokaupassa

Ole hereillä, seuraa hintatasoa, äläkä pelästy muiden tuijotusta. Ja sitten vain huutamaan.

Raha
 
Raijo HIetanen
Huutokaupan tuotteisiin kannattaa tutustua etukäteen netissä.
Huutokaupan tuotteisiin kannattaa tutustua etukäteen netissä. Kuva: Raijo HIetanen

1 Tutustu tuotteeseen etukäteen.

Ostajalla on huutokaupassa suurempi vastuu kuin normaalissa kaupassa, koska palautusoikeutta ei ole. Monilla huutokaupoilla tuotetiedot tulevat etukäteen nettisivuille, ja niitä voi käydä myös katsomassa paikan päällä.

Tee tarjouksesi selvin elein.

Huutokaupoissa käy paljon vakioasiakkaita. Meklari osaa katsoa heitä tiettyjen tuotteiden kohdalla, mutta uuden asiakkaan mielenkiinnon kohteita ei voi tietää. Siksi kannattaa nostaa kätensä reippaasti.

3 Älä pelästy muiden katseista.
Jotkut ostajat yrittävät pelotella toisia katseellaan. Pahimmillaan kilpailussa otetaan kaikki psykologiset välineet käyttöön. Niistä ei kuitenkaan tarvitse välittää, koska lopulta pelkästään raha ratkaisee.

4 Seuraa hintatasoa.

Netti on pullollaan huutokauppojen myyntituloksia. Niistä saa selville hintatason. Kun sen on selvittänyt, ei tule maksaneeksi tuotteesta liikaa. Itselleen voi myös asettaa jonkun hintarajan jo etukäteen, ettei kilpailuhenkisyys johda innostumiseen ja ylihinnan maksamiseen.

5 Ole hereillä.

Myyntitahti voi olla hurja, joten kaupankäynnin alkaessa ei ole varaa jäädä arpomaan. Jos kättään alkaa nostaa vasta, kun tarjouksia jo satelee, tuote on pian myyty.Vinkit antoi Helsingin huutokauppakamarin operatiivinen johtaja Riku Järviö.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!