Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräni varastettiin, mitä nyt?

Viisi vinkkiä, mitä tehdä varkauden jälkeen.

Raha
 
Touko HUjanen HS
Pyöräilykausi alkaa, ja silloin yleistyvät myös pyörävarkaudet.
Pyöräilykausi alkaa, ja silloin yleistyvät myös pyörävarkaudet. Kuva: Touko HUjanen HS

1 Kerää pyörästä perustiedot

Poliisille ja vakuutusyhtiölle täytyy kertoa pyörästä yksityiskohtaisesti. Muistele sen merkki, malli ja hinta. Mahdolliset erityisvarusteet on myös hyvä mainita. Voi myös miettiä, löytyykö markkinoilta vastaavaa pyörää. Vakuutusyhtiö tarkistaa pyörän arvon, joten sitä ei ole pakko tietää varmasti.

2 Tee rikosilmoitus
Vakuutusyhtiö yleensä edellyttää rikosilmoituksen tekemistä, joten se kannattaa hoitaa ensimmäisenä. Ilmoituksen voi tehdä joko sähköisesti, puhelimitse tai käymällä poliisiasemalla.

3 Tee ilmoitus vakuutusyhtiölle
Vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiölle saa tehtyä nopeimmin puhelimitse tai netissä. Pyörävarkaus menee usein kotivakuutuksen piikkiin.Ilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman pian, mutta vähintään vuoden sisään varastamisesta.

4 Muista vakuutusyhtiön velvollisuudet
Vakuutusyhtiön täytyy käsitellä ilmoituskuukauden sisällä siitä, kun kaikki tiedot on toimitettu yhtiölle. Kuukauden ylittävältä ajalta yhtiö joutuu maksamaan korkoa, mikäli korvaus päätetään maksaa. Korvaukseksi voidaan maksaa rahaa tai uusi vastaava pyörä. Jos korvaus on jo maksettu ja pyörä löytyy, se on vakuutusyhtiön omaisuutta.Asiakas saa päättää, pitääköhaluaako hän pitää korvauksen vai ottaalöydetyn pyörän takaisin.

5 Kaikkea ei korvata
Korvauksen saaminen edellyttää, että pyörä on ollut lukittuna varastamishetkellä. Vakuutusyhtiölle pitää myös pystyä selvittämään, miten pyörä oli lukittu. Korvaus lasketaan sen mukaan, mikä on uuden vastaavan pyörän hinta, ja siitä otetaan tietty ikävähennys pyörän iän perusteella.

Vinkit kertoi vakuutusasiantuntija Hanna Salo Finen vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!