Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nicke Lignell antaa vinkit äitienpäiväksi

Miten muistaa äitiä muuten kuin tavaralla? Viiden lapsen isä, näyttelijä Nicke Lignell, vinkkaa.

Raha
 
kimmo mäntylä lehtikuva
Tänä vuonna kirsikkapuiden kukinta osuu äitienpäivään.
Tänä vuonna kirsikkapuiden kukinta osuu äitienpäivään. Kuva: kimmo mäntylä lehtikuva

1 Läsnäolo on paras lahja

"Äitienpäivä ei ole meillä mikään lahja-automaatti. Turhaa kamaa on niin paljon, että miksi hankittaisiin lisää? Aika on se, mistä on pulaa. Paras lahja äidille on se, että koko perhe on koolla. Varsinkin nyt, kun lapset ovat jo isoja, eivätkä ole niin paljon läsnä, äitienpäivä on arvokas yhteinen sunnuntai. Ja jos isot mammat vielä pääsevät paikalle, se on hienoa. Siitäkään ei kyllä oteta paineita. Päivä vietetään kotona, eikä lähdetä ravintoloihin kruisailemaan. Pidetään pyjamapäivä."

2 Herätetään äiti laulamalla

"Lapset tykkäävät laulamisesta, joten joskus äiti herätetään laululla. Lauletaan vähän ruotsiksi ja vähän suomeksi. Ja må hon leva on kyllä syntymäpäivälaulu, mutta käyhän se äitienpäiväänkin. Suomeksi lauletaan Paljon onnea vaan."

3 Ei aamiaista sänkyyn
"En tunne ketään, joka nauttisi sängyssä syömisestä. Vaikka kuinka asetat tyynyä selän taakse, onhan se mukavampi syödä pöydässä. Kun koira tulee vielä mukaan, sotku on valmis. Ehkä sänkyyn voi viedä kutsukortin brunssille. Juhlakalu pääsee sitten suoraan pöytään, jonka muut ovat valmistelleet. Viime vuosina tarjoilu on mennyt meillä kevyempään suuntaan. On paljon hedelmiä ja marjoja, kahvia ja hyviä mehuja. Ja jos jaksaa letut vääntää, sehän on tietysti kiva!"

4 Kortit liikuttavat
"Lapset tekivät aikoinaan päiväkodissa ja koulussa kortteja. Omin pikku kätösin tehdyt jutut ovat henkilökohtaisinta matskua. Se on kivaa, ei sitä voi kieltää, mutta näin isossa perheessä kääntöpuolena on korttien määrä. Niitä tulee valtavasti, jos ajattelee yhdenkin vuoden äitien- ja isänpäiviä, synttäreitä ja muita juhlia. Sitten, kun joskus siivoaa, ja joutuu heivaamaan pois pussukan täynnä kortteja, se riipaisee."

5 Katso kirsikankukkaa
"Asumme lähellä Keravaa, ja täällä on Sibeliuksentiellä kirsikkapuita. Aina kun ajoimme siitä ohi puiden kukkiessa, Raakel huudahti: 'Oi miten kauniita!'. Yhtenä vuonna hain kaksi sellaista puuta pihalle. Ne olivat siellä äitienpäivän aamuna odottamassa, kun vietiin äiti ulos. Se on nyt ollut meidän pysyvin äitienpäivälahja."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!