Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bodaaja pitää tilillä puskuria

Ammattilaiskehonrakentaja Jari "Bull" Mentula tuhlaa mielellään uuden kotinsa sisustukseen.

Raha
 
Mike Siren
Ammattikehonrakentaja jayrittäjä Jari "Bull" Mentulaei malta vertailla hintoja.
Ammattikehonrakentaja ja
yrittäjä Jari "Bull" Mentula
ei malta vertailla hintoja.

Ensimmäinen palkkasi?
"Olin ensimmäisissä palkkatöissä varastolla 17-vuotiaana, kun opiskelin sähköasentajaksi. En muista, millaisen palkan sain, mutta se on varma, ettei siitä markkaakaan jäänyt säästöön. Olin jo silloin aloittanut kuntosaliharjoittelun, ja rahat kuluivat varusteisiin ja lisäravinteisiin."

Mikä on viimeisin yli 100 euroa maksanut ostoksesi?
"Ostin yli sadalla eurolla sisäfileetä, kun pidimme grillikauden avajaiset. Meillä oli oikein ammatti-ihminen kylässä, joten sain itse keskittyä nautiskelemaan ja toimimaan maksumiehenä."

Mistä säästät?
"Ruoka on sellainen asia, josta tingin vasta viimeisenä. Se liittyy niin oleellisesti hyvinvointiin, että panostan laadukkaaseen ruokaan mielelläni. Jos jostain pitäisi säästää, niin voisin jättää jonkin ulkomaanmatkoistani tekemättä."

Mitä ostat velaksi?
"Käytän usein luottokortteja, kun teen hankintoja, sillä minusta on helpompi maksaa kaikki ostokset kerralla pois kerran kuussa."

Mihin tuhlaat?
"Hankin lokakuussa uuden asunnon, ja se on kyllä sellainen paikka, jota tykkään laittaa kuntoon sisustussuunnittelijan avustuksella. Toinen asia, johon uppoaa rahaa, ovat mukavat autot. Ei siitä pääse mihinkään, että se fiilis on mahtava, kun alla on hyvä auto. Tällä hetkellä ajan Audi A7:lla."

Juoksetko tarjousten perässä?
"Voisin varmaan juostakin, mutta olen niin impulsiivinen, että jos haluan stereot, tahdon ne saman tien. Yleensä ostan ensimmäiset hyvät. Perustelen itselleni, että säästän näin aikaa."

Säästätkö pahan päivän varalle?
"En ehkä pahan päivän varalle, mutta pidän sekä omissa että yrityksen rahoissa sellaista varorajaa, jonka alle ei saa mennä. Ajattelen, että pieni puskuri on hyvä olla, ettei ihan heti mene sormi suuhun."

Paljonko sinulla on käteistä lompakossasi?
"Tällä hetkellä poikkeuksellisen paljon, sillä näyttäisi olevan 460 euroa."

Pelaatko uhkapelejä?
"Joskus, jos jää kaupassa käteen kolikko, saatan laittaa sen peliautomaattiin. Muuten rahapelit eivät ole minun juttuni. Olen käynyt Las Vegasisssakin monta kertaa, mutta kiertänyt kasinot kaukaa."

Kurkkivatko uteliaat ihmiset tutun kehonrakentajan ostoskärryihin?
"Välillä minua katsotaan kaupassa aika tiiviistikin. En minä siitä välitä. Jos haluan ostaa jäätelöä, ostan jäätelöä, vaikka joku ihmettelisi. Teen ostokset, maksan ja pakkaan ne mukaani."

Mitä tekisit jos voittaisit lotossa?
"Olen itse asiassa aika tyytyväinen tilanteeseeni nyt, mutta tilihän on siitä hyvä, että sinne mahtuu. Raha ei ole elämässä tärkeintä, mutta helpottaahan se helvetin montaa asiaa."

Paras oppi, jonka olet saanut rahankäytöstä?
"Olen oppinut kantapään kautta, että mitään ei saa ilmaiseksi. Palkkansa eteen pitää tehdä armottomasti töitä, mutta se kannattaa. Mikään ei tunnu niin hyvältä, kuin itse ansaittu raha."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!