Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haastatteluun Bossia vai H&M:ää?

Raha
 

Työhaastattelussa pitäisi esiintyä edukseen, mutta auttavatko kalliiden merkkien logot vaatteissa vakuuttamaan työnantajat?

Työpsykologi Kirsi Laine,
Master Suomi Oy:
"Pukeutumisen siisteys ja tilanteeseen sopivuus on tärkeintä. Työnhakijan kannattaa ottaa selvää, millainen 'organisaatiohabitus' työpaikalla vallitsee. Jos organisaatiossa pukukoodi esimerkiksi miehille on kauluspaita ja solmio, silloin miehen kannattaa pukeutua sen mukaan. Jos puolestaan työnhakija hakee rentoon ja epämuodolliseen työpaikkaan, ei kannata pukeutua Bossin pukuun, vaan ennemmin farkkuihin ja siistiin paitaan tai huppariin.

Tärkeintä on työnhakijan yleisilmeen siisteys ja aitous. Ehjät ja siistit vaatteet ja kengät ja puhtaat hiukset – niillä hakija viestii siitä, että hän pitää huolta itsestään ja arvostaa myös ihmisiä, joita tapaa työhaastattelussa ja muutoinkin."

Työnvälitys- ja yrityspalvelujen asiantuntija Antti Kontio,
Uudenmaan TE-toimisto:
"Haastattelutilanteessa vaatteilla voi olla suuri merkitys siihen, millaisen ensivaikutelman haastattelija saa. Kannattaa muistaa, mikä asukokonaisuus on tarkoituksenmukainen haettuun paikkaan. Huoltomiehen, lakimiehen ja urheiluvalmentajan työhaastatteluihin pukeudutaan eri tavalla. Merkkivaatteiden ja 'tavismerkkien' välillä ei yleisesti ole merkitystä. Poikkeuksena voivat olla työpaikat, joissa tyylin tuntemus kuuluu osaksi työntekijän tietotaitoa.

Jos ei ole itse varma, millainen asukokonaisuus on sopiva tulevaan työhaastatteluun, kannattaa tutustua aiheeseen netissä ja katsoa mitkä ovat yleisimmät ohjeet ja virheet."

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!