Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vinkkejä asunnonostajalle

Raha
 
Helsingin Sanomat

 Kartoita oma tilanteesi: ostatko asunnon pelkästään vuokra-asunnoksi vai myös omaan käyttöön?

 

 Pohdi rahoituskuviot. Suomalaispankit eivät välttämättä lainoita ulkomaalaisia asuntoja, mutta suomalainen voi saada lainaa ulkomaalaisesta pankista. Käytännöt vaihtelevat.

 

 Selvitä kiinteistönvälittäjän taustat. Suomessa välittäjiltä vaaditaan tutkinto, mutta kaikkialla näin ei ole. Esimerkiksi Virossa ja Espanjassa kuka tahansa voi perustaa kiinteistövälitysfirman.

 

 Ostohinta ei välttämättä sisällä kaikkia kuluja. Esimerkiksi Espanjassa ja Saksassa asunnonhinnan päälle tulee muita kuluja yli kymmenen prosenttia.

 

 Selvitä vuokralaisten oikeudet ja omistajan velvollisuudet. Esimerkiksi Saksassa ne ovat laajat, ja on mahdollista, että vuokrasopimus periytyy vanhemmilta lapsille.

 

 Laske asunnon todellinen neliömäärä. Suomessa asunnon neliömäärään ei lasketa parveketta, mutta useissa maissa se on tavallinen käytäntö.

 

 Teetä arvio talon kunnosta ja selvitä remonttihistoria.

 

 Kysy neuvoa. Suomalaiset kiinteistönvälittäjät tarjoavat palveluita myös ulkomaisen asunnon ostajalle. Vuotuiset Koti ulkomailla -messut järjestetään Helsingin Wanhassa satamassa 24.–25.10.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!