Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorelle lahjaksi arkitavaroita vai seteleitä?

Kysyimme vinkkejä asiantuntijoilta.

Raha
 

Mitä kannattaa antaa lahjaksi konfirmaatiotaan tai muuta juhlaa viettävälle nuorelle?
 
Opettaja ja puheenjohtaja Anneli Rantamäki, Kotitalousopettajien liitto:
"Itse annan mieluiten laadukkaita ja kotimaisia arkitavaroita: pyyhkeitä, keittiövälineitä tai astioita. Yläkoululaiset eivät usein itse arvosta pussilakanoita, vaan vertailevat paljonko tuli rahaa. Mutta vaikka lahja ei tulisi käyttöön heti, tulevaisuudessa sillä on arvoa.

Moni toivoo läppäriä tai kameraa – ne ovat hyödyllisiä, mutta hintavia lahjoja. Jos budjetti on pieni, esine on käteistä parempi idea, koska sen hintaa on vaikeampi mitata. 50 euroa on tavalliselle vieraalle jo iso raha.

Setelikuorella pääsee helpolla, mutta itse hankittu lahja osoittaa, että on kiinnostunut nuoresta. Myös aineettomia lahjoja on vaikka kuinka, esimeriksi elokuva- ja konserttiliput, yhteinen matka tai lahjakortti kasvohoitoon tai nuoren lempikauppaan. Kaikkein tärkeintä on muistaminen, ei lahja."

 

Johtava lakimies Jari Virta, Finanssialan keskusliitto:
"Jos haluaa antaa rahaa, voi harkita rahastoja ja osakkeita. Nuori oppii pitkäjänteisyyttä, koska rahastot ja osakkeet eivät muutu rahaksi sormia napsauttamalla. Käteiset menevät usein käyttöön saman tien. Alkuun pääsee soittamalla omaan pankkiin tai rahastoyhtiöön. Suuria summia ei tarvita, vaan riittää, jos potissa on satanen tai satasia. Halutessaan sukulaiset voivat kerätä kolehdin yhdessä.

Kannattaa kuitenkin sopia asiasta ensin vanhempien kanssa, koska sijoittamiseen liittyy sopimuksia ja riskejä. Hyvä puoli on se, että nuori saattaa innostua säästämisestä ja taloudesta, ja tietenkin se ilahduttaa myöhemmin, jos sijoitukset tuottavat voittoa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!