Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisi vinkkiä, joilla pääset golfauksen alkuun edullisesti

Viisi vinkkiä, joilla pääset halvalla alkuun

Raha
 
Pete Aarre-Ahtio
Kuva: Pete Aarre-Ahtio

1. Kaverin kanssa kokeilemaan

Halvimmaksi tulee lähteä lajia tuntevan kaverin mukaan kentälle, neuvoo Antti Koskela Paloheinä Golfista. Rangelta eli harjoituslyönneille varatuilta alueilta voi saada harjoituspalloja halvimmillaan kahdella eurolla. Monilta kentiltä löytyy myös lyhyitä harjoitusväyliä, joihin ei green card -suoritusta tarvitse.

2. Ilman kursseja alkuun

Useimmat golfklubit edellyttävät pelaajiltaan Green Cardia eli todistusta sääntöjen ja etiketin asianmukaisesta tuntemisesta. Pääkaupunkiseudulta löytyy kuitenkin kenttiä, joille pääsee myös ilman kursseja ja kokeita. Pari tuntia kestävän yhdeksän reiän kierroksen hinta on kolmen kympin luokkaa.

"Riittää että kierroksella olisi vähintään yksi, jolle laji ja säännöt ovat ennestään tuttuja", Koskela kertoo.

3. Aloittelijakurssit

Jos golf-kärpänen puraisee oikein kunnolla ja kannattaa tekniikkaa ja sääntöjä lähteä opettelemaan aloittelijakurssille. Hinnat vaihtelevat 200 euron molemmin puolin.

"Green Card -suoritus ja välineet kuuluvat yleensä hintaan. Kurssit ovat useimmiten kolmepäiväisiä, käydään perusasiat läpi ja harjoitellaan lyöntejä", Koskela avaa.

4. Käytetyt varusteet

Jos aikoo aloittaa pelaamisen kunnolla, omat mailat ovat välttämättömyys. Neljällä tai viidellä perusmailalla pääsee hyvin alkuun, ja mikäli uuden golfsetin ostaminen tuntuu turhan suurelta investoinnilta, netistä voi löytää hyviä käytettyjäkin paketteja.

"Aloittelijasetti on noin 200 euroa, käytetyn voi saada viidellä kympillä. Käytettyjen kauppa on jo tosi isoa, varsinkin tori.fi:n ja facebookin kaltaisissa paikoissa. Ummikkona kannattaa kuitenkin pyytää apua, sillä mailoissa on paljon eroja", Koskela opastaa.

5. Tavalliset kesävaatteet riittävät

Vaikka stereotyyppinen golfinpelaaja mielletään kauluspaidassa ja ruutuhousuissa käyskentelväksi tyylitaituriksi, ei peliasusta tarvitse alkuun ottaa suurempaa stressiä. Jokaisen vaatekaapista löytyy rangelle ja aloittelijakursseille sopivat vaatteet, Koskela rauhoittelee.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!