Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka maksaa, kun kaveri ajaa autollani kolarin?

Raha
 
Nanna Saarhelo

Korvauspäällikkö Antti Tuulensuu, Liikennevakuutuskeskus

"Lähtökohta on se, että jos lainaa toisen omaisuutta ja vahingoittaa sitä, lainaaja on korvausvelvollinen.

Melkein kaikissa uudemmissa autoissa on kuitenkin vapaaehtoinen autovakuutus eli täyskasko, ja se kyllä korvaa kolarin. Sillä ei ole sinänsä väliä, kuka autoa on ajanut.

Vaikka kasko korvaisi kolarin kustannukset, auton omistajalle tulevat maksettavaksi vakuutuksen omavastuu ja bonukset. Hän voi sitten periä ne itse vahingon aiheuttajalta.

Jos autossa ei ole kaskoa, ajoneuvon omistaja kärsii kolarin kustannukset omissa nahoissaan. Kolarista voi pahimmillaan tulla tuhansien eurojen lasku. Siinä voivat kyllä olla kaverisuhteet koetuksella."

Korvauspäällikkö Mikko Tulla, LähiTapiola
"Jos auton omistajalla on kasko, jossa on kolarointiturva, se korvaa kolarin. Kuluiksi tulevat kuitenkin omavastuuosuus ja bonusten aleneminen.

LähiTapiolan kaskoissa omavastuu on tavallisesti 200 euroa.

Bonukset putoavat kolarin jälkeen yleensä 20 prosenttia muutamaksi vuodeksi.

Pitkäaikaisilla vakuutuksenottajilla voi olla kertynyt myös bonusturva. Silloin ei menetä bonuksia vielä ensimmäisen kolarin jälkeen.

Lainaisin itse autoa kaverille, jonka tunnen hyvin. Tiettyjä riskejä lainaamiseen kyllä aina sisältyy. Auto voi olla pitkään korjattavana. Tosin osa vakuutuksista korvaa sijaisauton oman auton korjauksen ajaksi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!