Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen ei jätä panttilainaamoon edes ex-puolison vihkisormusta

Raha
 
Korut käyvät panttilainaamossa.
Korut käyvät panttilainaamossa.

Operatiivinen johtajaRiku Järviö, Helsingin Pantti

"Ylivoimaisesti suosituimpia ovat jalometallituotteet, kulta ja hopea. Jonkin verran ihmiset tuovat meille kesällä myös designtavaroita, tauluja ja kalliita koruja. Siinä saa samalla kartutettua lomakassaa ja turvallisen säilytyspaikan arvotavaroille.

Periaatteessa otamme vastaan mitä tahansa tavaroita, joilla on myyntiarvoa ja jotka mahtuvat ovesta sisään. Autoja emme ota, asunto-osakkeita kyllä.

Tavallisesta vihkisormuksesta saa yleensä 50–300 euroa, kullan painon ja pitoisuuksien mukaan. Jos sormuksesta saa sata euroa ja panttaa sen neljäksi kuukaudeksi, kulut ovat yhteensä noin 20 euroa.

Elektroniikkatavarat ovat halventuneet niin, että niitä ei kannata juuri tarjota, ainakaan yli kaksi vuotta vanhoja. Upouudet kännykät toki käyvät. Muistan vielä ajan, kun meillä oli huone täynnä videonauhureita – mutta näin ei enää ole.

Yhdeksän kymmenestä asiakkaasta lunastaa tavaransa pois ennemmin tai myöhemmin. Suomalaiset haluavat hoitaa lainansa. Jopa ex-puolison vihkisormuksella on monelle tunnearvoa."

LainaneuvojaTapio Selin,Suomen Arvopantti, Tampere

"Kesällä näkee, että ihmisillä on äkkinäisiä vapaa-ajan menoja. Pienempiä summia haetaan usein spontaanisti. Kultakoru jossain muodossa on varmin pantti, se on niin helppo kuljettaakin.

Tampereellahan asuu paljon muusikoita, joten meillä liikkuu myös soittimia. Yleisin soitin on kitara. Niitä meillä on paljon, sekä sähköisiä että akustisia.

Sadan euron pantin kulut ovat meillä 13,85 euroa kolmen kuukauden laina-ajalta. Suuremmissa summissa korosta voidaan neuvotella.

Kesällä tarjotaan usein myös sellaisia tavaroita, joita emme voi ottaa vastaan. Esimerkiksi antiikkiesineet ovat meille vaikeita, antiikkikauppa on nyt jäissä.

Vähän aikaa sitten joku yritti tuoda pantiksi irrallisen kultahampaan. Sitä emme ottaneet vastaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!