Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mökkivieraista voi reilusti kieltäytyä

Raha
 

Tapakouluttaja Kaarina Suonperä:
"Asiasta kannattaa sopia etukäteen, niin ei tule jälkipuheita eikä kenellekään paha mieli.

Myös ruokapuolesta kannattaa puhua. On arkipäivän realismia, että mökeillä on pienet tilat. Vieras ei voi olettaa, että kahden hengen mökillä on ruuat ja liinavaatteet kuudelle hengelle. Jos itse tuo yhden nakkipaketin ja neljä jugurttipurkkia, se ei kauan riitä.

Sellainen vieras on kiva, joka osallistuu vähän talon töihin, esimerkiksi perunoiden pesemiseen ja tiskaamiseen.

Vieraista voi myös kohteliaasti kieltäytyä. Kannattaa kertoa rehellisesti, että on muuta menoa. Suomalaiset ovat usein arkoja sanomaan, että nyt ei sovi, koska pelätään vastapuolen suuttuvan. Sitten kun puhelin on laskettu kädestä, aletaan päivitellä, että mitäs nyt tehdään.

Itse en koskaan menisi kenenkään luokse yli kahdeksi yöksi. Esimerkiksi perjantaista sunnuntaihin on mielestäni ok, mutta ei sen pidempään."

 

Tapakouluttaja Helena Valonen:
"Tärkeintä on, että etukäteen sovitaan reilusti pelisäännöistä. Vieraalla pitää olla olo, että hän on tervetullut, eikä mökin omistaja saa rasittua liikaa. Ettei vain käy niin, että isäntäväki supisee nurkan takana, että lähtevätköhän nuo vihdoinkin tänään.

Ruokakuluista pitää myös puhua suoraan, ettei mökkeily käy kenenkään kukkarolle. Varsinkin nuorten kohdalla on reilua jakaa kulut.

Myös omat sampoot, laudeliinat ja vuodevaatteet on syytä ottaa mukaan.

Nykyään ei voi tehdä niin, että soittaa mökin isännälle, että olen tässä tienhaarassa, voisinko poiketa. Ennen vanhaan ehkä tehtiin niin, mutta elämä ei ollut silloin niin hektistä.

Vieraista saa myös kieltäytyä. Monilla on rajallisesti aikaa ja kesälomaa. Toisaalta jopa viikko mökkivieraana voi olla sopiva aika, kun asiasta on sovittu etukäteen ja ihmiset viihtyvät toistensa seurassa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!