Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luottokortilla voi vaikka lentää

Luotto-ominaisuuden lisäksi luottokorteilla voi saada lentopisteitä, matkavakuutuksen tai alennusta ravintolasta

Raha
 
sari gustafsson lehtikuva
Kuva: sari gustafsson lehtikuva

1 Lentopisteet
Monet lentoyhtiöt tarjoavat etukorttiinsa luotto-ominaisuutta, jolloin jokaisesta ostoksesta kertyy pisteitä. HS tosin vertaili viime syksynä viittä luottokortin ja lentoyhtiön kanta-asiakaskortin yhdistelmää ja totesi, että keskimääräisellä kulutuksella nelihenkinen perhe saa 20 000 euron luottokorttiostoksilla vain yhden hengen meno-paluun Pohjois-Eurooppaan.

2 Bonuspisteet
S-pankin luottokortilla saa myös S-bonusta, ja Mastercardiin saa yhdistettyä Keskon Plussa-kortin. Stockmann-tavaratalon kanta-asiakaskorttiin saa Mastercardin, jolloin Stockmannilla tehdyistä ostoksista saa maksutapaetua eli alennusta loppusummasta.

3 Vakuutukset
Joihinkin luottokortteihin sisältyy matkavakuutus, jos kortilla ostaa matkan. Fine vertaili 31 eri luottokortin sisältämiä vakuutuksia pari vuotta sitten, ja kävi ilmi, että monet niistä tarjoavat lähinnä lisäturvaa myöhästymisiin, peruutuksiin tai matkatavaroiden katoamisiin, eivätkä korvaa hoitokuluja lainkaan. Toisaalta osa luottokorttivakuutuksista oli yhtä kattavia kuin kotivakuutuspaketteihin sisältyvät matkavakuutukset. Kalleimpiin vakuutuksiin kuuluvat jopa seikkailulajit, kuten laitesukellus.

4 Alennukset palveluista
Mastercardin omistaja voi liittyä etuohjelmaan, jolla saa alennuksia esimerkiksi ravintoloista ja hotelleista ympäri maailman. Diners clubin etuohjelmassa taas kerrytetään pisteitä, joilla saa lunastaa tavarapalkintoja alennushintaan. Jäsenedut.fi eli ammattiliitoille alennuksia tarjoava sivusto on myös juuri lanseerannut kortin, johon saa luotto-ominaisuuden.

5 Nettishoppailu
Internetistä saa ostettua tavaroita helpoiten luottokortilla. Joihinkin kortteihin sisältyy myös tuotevakuutuksia. Esimerkiksi OP-pankin Visa-kortin luotolla ostettuun tuotteeseen saa ostoturvan, joka korvaa yli 40 euron menevän osuuden, jos ostamasi esine hajoaa.

Lähteet: Sami Vallinkoski, Mastercardin,
Stockmannin ja S-pankin nettisivut, Fine

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!