Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin liikut halvalla – viisi vinkkiä, miten tingit hikoilun hinnasta

Raha
 
colourbox
Juoksu ei ole ainoa liikuntalaji, jota voi harrastaa pienelläkin rahalla.
Juoksu ei ole ainoa liikuntalaji, jota voi harrastaa pienelläkin rahalla. Kuva: colourbox

1 Uinti, lenkkeily ja kävely ovat ilmaisia, mutta monesta vähän pitkäveteisiä lajeja. Jos yksin hikoilu tuntuu tylsältä, pistä kokoon vaikka juoksukerho tai futisjengi. Tai onko ystäväsi joogakonkari tai salsatanssiguru? Ihmiset esittelevät mieluusti taitojaan, joten ehdota, että kerran viikossa tai kuussa jokainen opettaa vuorollaan muille osaamaansa lajia. Myös monet parilajit voivat tulla halvaksi, esimerkiksi sulkapallokentän varaus.

2 Salilla, tanssitunneilla ja monessa muussa lajissa säästää, kun ottaa kuukausikortin sijaan kymppikortin. Niin ei maksa tyhjästä silloinkaan, kun motivaatio lopahtaa. Pisimpään kortti kestää, kun korvaa osan kerroista ilmaisilla lajeilla.

3 Yleensä mitä erikoisempi laji on ja mitä enemmän se vaatii välineitä, sitä kalliimpaa sen harrastaminen on. Niitä pääsee kuitenkin usein kokeilemaan ilmaiseksi tutustumispäivissä, joita moni seura järjestää. Paikkoihin voi myös soittaa suoraan ja kysyä mahdollisuutta kokeilutuntiin. Tyyriitä harrastuksia voi etsiä myös Groupon-tarjoussivustolta, jonka kautta voi saada tuntuvasti tavallista halvempia kursseja ja tunteja esimerkiksi golfiin, sukellukseen ja crossfitiin.

4 Kansalaisopiston kurssien lisäksi edullisia tunteja tarjoavat kunnat ja järjestöt. Opiskelija voi hyödyntää yliopistoliikuntaa ja päivätyöläinen selvittää, saako työnantajalta liikuntaseteleitä tai muita alennuksia. Helsingissä 17–29-vuotiaat liikkuvat ilmaiseksi. Ympäri kaupunkia toimiva NYT-hanke tarjoaa perinteisten liikuntalajien lisäksi esimerkiksi jousiammuntaa, kiipeilyä ja jenkkifutista. Syyslukukauden tunnit alkavat syyskuussa eivätkä vaadi ilmoittautumista.

5 Urheile netin avulla. Hyödynnä etenkin ilmaiset tutustumisjaksot. Joogaa tarjoavat esimerkiksi nettijoogasivut Yoogaia ja Yogaglo. Älypuhelimessa liikkumaan kirittää esimerkiksi Nike Training Club -sovellus, jossa treeniliikkeisiin opastavat videot. Myös Youtube ja blogit ovat kotiliikkujalle loputon aarreaitta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!