Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin ryhdyt Airbnb-vuokraajaksi – viisi vinkkiä

Monella on nyt vaikeuksia saada asuntolainansa maksettua. Airbnb-vuokraajaksi ryhtyminen auttaa rahapulassa.

Raha
 
Miikka pirinen
Rémi Lanvin kuvasi Krista Meskasen kotia Airbnb-sivustolle huhtikuussa 2014.
Rémi Lanvin kuvasi Krista Meskasen kotia Airbnb-sivustolle huhtikuussa 2014. Kuva: Miikka pirinen

1. Mikä on Airbnb?

Airbnb on osa maailmanlaajuista kansankapitalismin liikettä, jossa tavalliset ihmiset lainaavat asuntoa maksua vastaan matkailijoille. Jokainen voi liittyä Airbnb:n sosiaaliseen yhteisöön ja löytää sieltä koteja asunnoiksi vieraissa kaupungeissa.

Vaikka asumisesta maksetaan, lainaaminen perustuu voimakkaasti luottamuksen ja vieraanvaraisuuden perinteeseen.

2. Miksi ryhtyisin?

On monia tilanteita, joissa kannattaa miettiä asuntonsa lainaamista pois maksua vastaan. Jos olet pitkään poissa, voit tietenkin antaa asuntosi pois ilmaiseksi. Miksi et samalla myös tienaisi hieman joko omaa matkaa tai asunnon lainanlyhennyksiä varten?

Myös yhteisöön on hauska kuulua. Airbnb on oma kansainvälinen verkostosi, josta saatat vuosien päästä huomata, että olet myös tutustunut kiinnostaviin ja kivoihin ihmisiin.

3. Mitä se vaatii?

Tarvitaan asunto, joka on mielellään omasi. Vuokranantajalta pitää kysyä lupa asunnon lainaamiseen. Asunto kannattaa pitää siistinä ja siirtää kaikki tarpeeton joko kaatopaikalle tai kellariin. Kannattaa myös harkita arvotavaroiden viemistä poissaolon ajaksi pankin tallelokeroon.

4. Mitä muuta?

Henkilökohtaisia asioita, kuten todistuksia ja lääkkeitä, kannattaa pitää lukollisissa tiloissa. Katso, että kaikki on kunnossa: ettei suihkuverho ole homeessa, tai lakanat rispaantuneita. Hanki vieraille kaupungin karttoja ja esitteitä nähtävyyksistä. Tarkista, että kotivakuutuksesi on kunnossa. Sen pitäisi korvata vahingot.

5. Mitä teen rahoille? Pitääkö maksaa veroa?

Verottaja katsoo majoittamisen todennäköisesti vuokraustoiminnaksi, jos se on pienimuotoista ja satunnaista. Nämä tulot pitää ilmoittaa pääomatuloina, joista pienituloinen maksaa veroa 30 prosenttia.

Tuloista voi vähentää vuokraustoiminnan kuluja, kuten yhtiövastikkeen ja siivouskuluja. Myös Airbnb:n majoittajalta veloittaman kolmen prosentin palvelumaksun voi vähentää verotuksessa. Jos matkailijoiden yöpyminen on säännöllistä, se on majoitustoimintaa, josta pitää maksaa arvonlisävero. Se on majoituspalveluilla kymmenen prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!