Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syysloma lähestyy – mistä tekemistä lapsille?

Syysloma on Helsingissä pidennetty koko viikon mittaiseksi. Tekemistä on tarjolla huispauksesta koira- ja korpileireihin.

Raha
 
marja väänänen HS
Ida Sihvonen ja Aamu Laihanen osallistuivat Tikkurilan maratontapahtumaan syksyllä 2013.
Ida Sihvonen ja Aamu Laihanen osallistuivat Tikkurilan maratontapahtumaan syksyllä 2013. Kuva: marja väänänen HS

Syysloma on venytetty tänä vuonna Helsingin kaikissa suomenkielisissä kouluissa kokonaiseksi viikoksi. Espoon ja Vantaan koulut sulkevat ovensa pääsääntöisesti kahdeksi päiväksi.

Koululaiset kaipaavat siis tekemistä jopa koko viikoksi, jos vanhemmat eivät pysty lomailemaan lokakuun puolivälissä.

Ei hätää, vaikka isovanhemmistakaan ei olisi alaluokkalaisten hoitoavuksi. Pääkaupunkiseudulla pääsee kokeilemaan pilkkahinnalla uusia liikuntalajeja. Toisaalta kalleimmat leirit maksavat 75 euroa päivältä.

HS kokosi syysloman tapahtumapaketin. Ilmoittautuminen on käynnissä moneen tapahtumaan juuri nyt.

1 Liikkumaan!

Helsingin kaupunki järjestää alakouluikäisille tarkoitetun liikuntakimaran Töölön kisahallissa maanantaista perjantaihin 12.–16. lokakuuta kello 11–14. Tarjolla on todennäköisesti muiden muassa parkouria, katutanssia, koripalloa, telinevoimistelua, tennistä, painia ja sirkusta. Kaupunki tarjoaa ala- ja yläkoululaisille aktiviteetteja myös Myllypuron Liikuntamyllyssä 15.–16. 10. kello 14–17. Sisäänpääsymaksut 1,5 euroa / päivä. Ei ilmoittautumisia, ei ruokailua.

Liikunta- tai ulkoilupainotteisia päiväleirejä järjestävät myös Tapanilan Erä, WAU ry, Gymi, Esport ja Luonto-Liitto. Esimerkiksi kaksipäiväiset WAU-leirit maksavat 45 euroa, ja yksi Gymi-päivä on 75 euroa.

2 Seikkailuja Tylypahkassa

Helsingin NMKY vie 7–14-vuotiaat velhot ja noidat huispaamaan maanantaista perjantaihin Karjalohjalle. Kuljetukset, majoitus ja täyshoito sisältyvät 195 euron hintaan. Ilmoittautuminen menossa.

3 Korpeen

Seurakunnat järjestävät eri-ikäisille monipuolista tekemistä yhden päivän tapahtumista korpileireihin. Esimerkiksi kahden yön leiri Siuntiossa maksaa 30 euroa. Ilmoittautumiset käynnissä.

4 Koirafaneille

4H-yhdistyksen arkiviikon kestävällä päiväleirillä 7–10-vuotiaat opettelevat koirajuttuja Pauligin huvilalla Töölössä. Hinta 95 euroa. 4H järjestää myös kokkikerhon.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!