Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin halpalentoyhtiöt toimivat

Raha
 

Miten halpalentoyhtiöt pystyvät myymään matkoja jopa halvemmalla kuin linja-auto- tai rautatieyhtiöt?

Halpalentoyhtiöt pitävät kulut mahdollisimman pienenä. Säästöt kilahtavat suoraan yhtiön kassaan, sillä säästöjä ei tarvitse siirtää lentojen hintoihin, koska liput ovat jo niin halpoja.

Esimerkiksi Ryanair on niin iso, että pienetkin säästöt tarkoittavat miljoonia euroja: lentokoneita on kevennetty poistamalla istumista taskut, työntekijät joutuvat käyttämään omia kyniä sekä maksamaan koulutuksesta, työvaatteista ja jopa työhaastatteluista.

Lennot myydään vain netin kautta.

Isot yhtiöt saavat paljousalennusta lentokoneista, polttoaineista ja huolloista. Koneet ovat uusia, sillä uusia koneita ei tarvitse huoltaa.

Kaikesta mahdollisesta peritään lisämaksu: matkatavaroista, ruuasta, juomista, aikaisemmasta koneeseen pääsystä ja niin edelleen.

Halpalentoyhtiöille on tärkeintä, että lentokoneet ovat aina täynnä matkustajia ja ilmassa. Sama lentokone voi sahata ensin vuorokauden tuottavimpina aikoina Lontoon ja Pariisin väliä ja hakea lopuksi vielä yöllä kaukaisesta Suomesta täyden lastin matkustajia, jotka suostuvat huonoon matkustusaikaan, koska lento on niin halpa.

Halpalentoyhtiöt suosivat syrjäisiä maalaiskenttiä, joiden lentokenttämaksut ovat pieniä ja jotka ovat valmiita toimimaan lentoyhtiön ehdoilla. Jotkut kaupungit jopa maksavat lentoyhtiölle provisiota niiden lennättämistä matkustajista.

Halpalentoyhtiö poistuu paikalta heti, jos reitti ei kannata.

Markkinointi on monesti harmaalla alueella. Kuinka monta mainostettua kympin lippua on oikeasti myynnissä?

Värikkäät johtajat ja yliampuva mainonta tuovat ilmaista näkyvyyttä mediassa.

Halpalentoyhtiöiden ja perinteisten lentoyhtiöiden hinnoittelu on lähestynyt. Myös perinteiset lentoyhtiöt myyvät halpoja lentoja, ja halpalentoyhtiöt ovat yhä kiinnostuneempia bisnesmatkustajista.

Halpalentoyhtiöt ovat tuoneet uusia asiakkaita ja reittejä alalle ja kilpailevat edullisissa lippuluokissa perinteisten yhtiöiden kanssa. Perinteisten lentoyhtiöiden pahimmat viholliset ovat silti laatua kalliilla myyvät Persianlahden valtioiden lentoyhtiöt eli niin sanonut ”hiekkayhtiöt”.

Jättiresurssien ja loistavan sijainnin turvin toimivat Emirates, Etihad ja Qatar Airways houkuttelevat bisnesmatkustajia ja pitkämatkalaisia, jotka ovat perinteisten lentoyhtiöiden elinehto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!