Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sesonki voi nostaa tai laskea tuotteen hintaa – näitä sesonkituotteita kannattaa ostaa nyt

Kesätuotteiden ostaminen talvella voi kannattaa. Rautakauppias myi viime viikolla 30 ruohonleikkuria muutamassa tunnissa.

Raha
 
Kimmo Taskinen HS
Moottoripyörien kysyntä kasvaa kevättä kohti, ja hinnat voivat nousta. Honda CRF1000L Africa Twin on esillä MP16-moottoripyörämessuilla Helsingissä viikonloppuna.
Moottoripyörien kysyntä kasvaa kevättä kohti, ja hinnat voivat nousta. Honda CRF1000L Africa Twin on esillä MP16-moottoripyörämessuilla Helsingissä viikonloppuna. Kuva: Kimmo Taskinen HS
Fakta

Satokausi – osta nyt:

 Veriappelsiini

 Appelsiini

 Bataatti

 Avokado

 Sitruuna

 Kotimaiset juurekset

Sesongin ulkopuolelta – osta nyt:

 Moottoripyörät

 Moottoriveneet

 Kesämökin sisustus

 Puutarhatavarat

 Kesälomamatkat

Hedelmien satokausien vaikutus niiden hintaan on helppo ymmärtää. Sesonkiaikana hedelmä tai vihannes maksaa vähemmän kuin normaalisti, koska sitä saa helpommin.

Helmikuun satokasviksia ovat esimerkiksi bataatti ja veriappelsiini.

Muiden tuotteiden kanssa logiikka toimii usein toisin päin: kun kysyntää on paljon, hinta nousee.

Kuluttajaliiton asiantuntija Paula Pessi kertoo, että varsinkin moottoripyörien ja -veneiden kaupankäynti vilkastuu kesää kohti mentäessä ja kysynnän kasvu saattaa nostaa hintatasoa.

”Myös esimerkiksi yksityinen rakentaminen ja puutarhan hoito ajoittuvat lähinnä kesäkauteen, ja niihin liittyvät tuotteet ja palvelut ovat silloin kysyttyjä”, Pessi lisää.

Oulunkylän K-raudan kauppias Jussi Perälä allekirjoittaa väitteen. Kauppiaankin etu tosin on, että myyntiä tasataan sesongin ulkopuolella. Tasaaminen tehdään sesonkien ulkopuolisten tarjousten avulla.

”Myimme viime viikolla 30 kappaletta ruohonleikkureita muutamassa tunnissa. Asiakkaat ovat erittäin hinta- ja tuotetietoisia, ja voittajia ovat asiakkaat, jotka tekevät hankinnan ennakkoon.”

Pessin mukaan tähän aikaan vuodesta kannattaa suunnitella kesää myös lomamatkojen osalta, sillä jotkut ulkomaan kohteet ja lennot ovat halvempia kuin lomakauden alkaessa.

Klassinen säästövinkki on ostaa joulukoristeet seuraavaksi vuodeksi heti joulun jälkeen alennusmyynneistä.

Joulukoristeet kuuluvat Paula Pessin mukaan ennalta arvattaviin tuoteryhmiin. Juhlakauden jälkeen niitä myydään halvemmalla, mutta esimerkiksi kesällä ei lainkaan.

”Sesonki ei välttämättä tarkoita ylihinnoiteltuja tuotteita, vaikka yli jääneet tavarat myydäänkin usein huomattavilla alennuksilla sesongin jälkeen”, Pessi muistuttaa.

Hänen mielestään alennusmyynnit ovat hyödyllisiä juuri silloin, kun ihminen saa halvemmalla jotain, mitä oikeasti tarvitsee.

Toisaalta pelkkään sesongin ulkopuoliseen shoppailuun ei tarkan markan vartijankaan tarvitse siirtyä. Kauppiailla on erikseen tarjouksia, jotka laitetaan voimaan nimenomaan sesongin aikana.

Lisää kuvia MP-messuilta täällä.

Puutarhatavaroita saattaa saada halvalla talviaikaan.
Puutarhatavaroita saattaa saada halvalla talviaikaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!