Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kermainen lohikeitto

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Teppo Johansson
Kuva: Teppo Johansson

4 annosta

  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita
  • 5–8 perunaa
  • 1 l kalalientä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 kokonaista maustepippuria
  • suolaa
  • 500 g lohifileetä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 rkl tilliä

 Kuutioi sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa voissa, lisää perunalohkot, kalaliemi ja mausteet. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.

 Poista lohifileestä nahka ja kuutioi kala noin 2 sentin paloiksi, lisää kuutiot keittoon ja kypsennä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää kerma, lämmitä kiehuvaksi, mutta älä keitä.

 Viimeistele keitto tillillä.

Vinkki: Voit halutessasi maustaa keiton hapanleipäviipaleella, joka on voideltu voilla. Laita leipäviipale keittoon perunoiden lisäämisen jälkeen ja ota se pois ennen kuin laitat keiton tarjolle.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit