Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kermainen lohikeitto

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Teppo Johansson
Kuva: Teppo Johansson

4 annosta

  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita
  • 5–8 perunaa
  • 1 l kalalientä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 kokonaista maustepippuria
  • suolaa
  • 500 g lohifileetä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 rkl tilliä

 Kuutioi sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa voissa, lisää perunalohkot, kalaliemi ja mausteet. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.

 Poista lohifileestä nahka ja kuutioi kala noin 2 sentin paloiksi, lisää kuutiot keittoon ja kypsennä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää kerma, lämmitä kiehuvaksi, mutta älä keitä.

 Viimeistele keitto tillillä.

Vinkki: Voit halutessasi maustaa keiton hapanleipäviipaleella, joka on voideltu voilla. Laita leipäviipale keittoon perunoiden lisäämisen jälkeen ja ota se pois ennen kuin laitat keiton tarjolle.

Hae reseptejä