Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Haukimureke

 |   | 
 
Helsingin Sanomat
Haukimureke
Haukimureke
500 g haukifileitä

(noin 1 kilon kalasta)

2 tl suolaa

1 maustemitta (1 ml)

valkopippuria

2 munanvalkuaista

2 dl ruokakermaa

2 dl kuohukermaa

 Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kaada vettä syvään uunipannuun ja nosta se uunin alaosaan vesihauteeksi.

 Voitele reilun litran vetoinen vuoka. Alumiininen kertakäyttövuokakin käy.

 Nypi kalasta isot ruodot pois, pienemmät hienontuvat ja hautuvat olemattomiin. Leikkaa kala parin kolmen sentin levyisiksi paloiksi.

 Pane kalapalat, suola, valkopippuri ja valkuaiset kulhoon ja hienonna sileäksi massaksi vankalla sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Ainesten ja myös leikkurin terän pitää olla hyvin kylmiä.

 Kaada sekaan ruokakerma ja jatka hienontamista.

 Kaada lopuksi kuohukerma joukkoon sekoittamatta enää kovin paljon.

 Nostele kalaseos voideltuun vuokaan. Peitä se foliolla ja hauduta vesihauteessa noin 50 minuuttia tai kunnes murekemassa tuntuu kiinteältä ja näyttää irtoavan vuoan reunoista. Voit käyttää myös pieniä annosvuokia. Kypsennysaika on silloin lyhyempi.

 Jäähdytä hetki ja kumoa vuoasta.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

Suosituimmat reseptit

Uusimmat reseptit

Suosituimmat uutiset – Ruoka