Poronlihakeitto

Ruoka
 
Helsingin Sanomat

noin 10:lle

2 kg poronlapaa paloiteltuna

suolaa

2 1/2 l vettä

5-7 maustepippuria

1-2 porkkanaa

1 sipuli

1 kg perunoita

1 kg keittojuureksia tai naurista

1.Laita lihat kylmään veteen. Kun vesi alkaa kuumeta, poista pinnallenoussut vaahto. Keitä poron lapapalat kypsäksi (noin 1 1/2 tuntia)porkkanalohkojen, sipulin sekä pippureiden kera.

2.Poista lihat liemestä.

3.Anna jäähtyä jonkin aikaa ja irrota lihat luista. Paloittele lihat"suupaloiksi". Siivilöi liemi.

4.Keitä perunat ja juurekset poroliemessä kypsiksi, lisää lihapalat.Mausta tarvittaessa suolalla.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi