Pulled pork eli nyhtöpossu

Ruoka
 
Helsingin Sanomat

noin 1 kg possunlapaa
tai etuselkää eli kassleria
vettä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
muutama neilikka

Barbeque-kastike:

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 pieni kuivattu peperoncino-chili
2 rkl soijakastiketta
2 rkl punaviinietikkaa
¾ dl sokeriruokosiirappia
1 limetin mehu
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä


 Pane liha kiehuvaan veteen. Veden tulee peittää liha kokonaan. Kerää vaahto pinnalta ja lisää kuoritut lohkotut sipulit ja kokonaiset valkosipulin kynnet sekä neilikat.

 Keitä lihaa 3–4 tuntia, kunnes se on ylikypsää. Jos käytät luullista lapaa, luun pitää irrota lihasta.

 Valmista lihan kypsyessä barbeque-kastike. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, murskattu chili ja muut ainekset. Anna kiehua tunnin ajan välillä sekoittaen.

 Nosta liha liemestä ja anna jäähtyä vähän aikaa. Revi liha sitten suikaleiksi haarukalla. Pane revitty liha uunivuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

 Kaada kastike lihan joukkoon ja sekoita hyvin. Pane alumiinifolio takaisin vuoan peitoksi.

 Kuumenna lihaa 200-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan.

 Tarjoa liha hampurilaisten täytteenä. Lisää täytteeksi myös vaikkapa salaatinlehtiä, coleslaw-salaattia ja sipulirenkaita.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi