Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Avokadopasta

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Elvi Rista

1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa

kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa

30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400500 g spagettia

 Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

 Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

 Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

 Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.

 Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

Suosituimmat reseptit

Videot – Ruoka

Suosituimmat uutiset – Ruoka