Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokki Henri Alén: Ei viinirypäleitä juuston ja viinin kanssa

Täydellinen lisuke tasoittaa juuston voimakkuutta ja makua. Se on tärkeä etenkin silloin, kun juuston kera nautitaan viiniä. Lisuke on viinin ja juuston muodostamassa makujen melskassa kuin presidentti Ahtisaari rauhantyössään.

Ruoka
 
Henri Alén
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Tämä on fakta: raa'at viinirypäleet, omena tai päärynä voivat sopia juustoille, mutta jos palan painikkeeksi on tarkoitus nauttia viiniä, niitä ei kannata juustotarjottimelle laittaa.

Syy on hedelmien hapokkuudessa. Se tekee viinistä karvaan. Edes laadukkaan siiderin kaveriksi hapokkaat hedelmät eivät sovi, vaikka siideri onkin mainio juoma juustoille.

Henri Alén tekee Helsingin Sanomiin ruokia, joita juuri nyt himoitsee.
Henri Alén tekee Helsingin Sanomiin ruokia, joita juuri nyt himoitsee.

Satuin kerran Italian Piemontessa samaan pöytään erään tunnetun viinigurun kanssa. Kysyin, mikä punaviini on hänen mielestään passelein juustoille.

Vastaus oli tyrmäävä:

"Ei mikään. Punaviini on aivan liian voimakas juustoille lukuun ottamatta portviini-sinihomejuustoyhdistelmää."

Sanoi kyseinen fransmanni mitä tahansa, minä nautin punaviinin ja juustojen yhdistelmästä. Tosin tuon ne lähemmäksi toisiaan erilaisilla lisukkeilla.

Lisukkeen tehtävä on tasoittaa juustojen voimakkuutta ja makua. Lisuke on viinin ja juuston muodostamassa makujen melskassa kuin presidentti Ahtisaari rauhantyössään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit