Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Purkita syksyn sato

Ruoka
 
Helsingin Sanomat
Elina Himanen
Kuva: Elina Himanen

Koreassa purkitetaan kimchiä, Italiassa antipastoa. Puolukkacurdissa ja skonsseissa pohjoinen marja yhdistyy brittiläiseen iltapäiväteen kulttuuriin.

Kaikki maailman kansat säilövät ruokaa omalla tavallaan.

Korealaiset syövät makeantulista kimchiä, joka valmistetaan kiinankaalista ja korealaisesta chilijauheesta. Myös suomalaisen kimchin-tekijän kannattaa hankkia aitoa korealaista chilijauhetta, koska juuri se tuo kimchiin oikean maun ja punaisen värin. Tavallista chilijauhetta ei tulisuutensa vuoksi voi käyttää kimchiin kovin paljon. Kimchiä myydään ainakin parissa helsinkiläiskaupassa sekä nettikaupoissa.

Italialaiset rakastavat antipastolajitelmiaan, joihin usein kuuluu leikkeleiden ja juustojen lisäksi marinoituja tai pikkelöityjä kasviksia. Giardiniera on puutarhurin kasvisseos, jonka pikkelöintiliemessä kasvikset pysyvät juuri sopivan napakoina.

Puolukoista voi valmistaa iltapäivä- tai iltateelle puolukkacurdin, joka mukailee brittiläisiä sitruscurdeja. Puolukkacurdin pariksi leivotaan nopeat piimäskonssit.

Helsingin Sanomien toimittaja, kokki Laura Kaapro arvostaa ruokaa, jossa on jujua. Hän pitää blogia osoitteessa hs.fi/blogi/kiusauksessa Juomasuositukset: Jouko Mykkänen
Helsingin Sanomien toimittaja, kokki Laura Kaapro arvostaa ruokaa, jossa on jujua. Hän pitää blogia osoitteessa hs.fi/blogi/kiusauksessa
 
Juomasuositukset: Jouko Mykkänen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit