Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syksyn paras kasvislasagne

Ruoka
 
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Kasvikset ja pasta ovat tuskin koskaan maistuneet näin hyvältä.

Olen jo pitkään etsinyt täydellistä kasvislasagnen ohjetta, ja nyt se on löytynyt. Oleellisen sysäyksen oikeaan suuntaan antoi ohje, jota ruotsalainen The Green Kitchen Stories -blogi kutsuu "maailman parhaaksi kasvislasagneksi".

Aika paljon luvattu, mutta katettakin väitteelle on.

Tähän lasagneen kasviksia käytetään runsaasti, ei siis vain väriksi. Loistavan maun takaa kasvisten paahtaminen uunissa kovassa lämmössä. Ylimääräinen vesi haihtuu, ja jäljelle jää kasvisten tiivis olomuoto.

Erityisesti paprika, munakoiso ja pannulla paistetut herkkusienet tuovat lasagneen ruokaisuutta. Melkein voi sanoa: lihaisuutta. Oikeaa lihaa tämän lasagnen syöjä ei jää kaipaamaan.

Toinen jippo on ihanan sitruunainen ricottaseos, joka korvaa tavanomaisten lasagneohjeiden juustokastikkeen.

Nämä temput palvelevat paitsi ruuan makua myös rakennetta. Lasagnesta tulee juuri sopivan mehevä – ei vetinen, jollaisia kasvislasagnet tuppaavat usein olemaan. Täyte ei valahda vuokaan, kun ruuasta leikkaa palan.

On syytä antaa yksi varoitus. Kokkailija joutuu viettämään esivalmistelujen kimpussa hyvän tovin. Ruuan voi kuitenkin työstää uunivalmiiksi jo hyvissä ajoin ennen paistamista ja nautiskelua.

Mutta jos ei käynyt vielä selville: lopputulos on vaivan arvoinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit