Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kysely: Suomalaiset kaipaavat aamuihinsa hyväntuulisempaa puolisoa ja parempaa aamiaista

Ruoka
 
Petri Salmén HS
Kuva: Petri Salmén HS

Suomalaiset kaipaavat aamulta rauhaa ja hellyyttä. Tämä käy ilmi tuoreesta suomalaisten aamupalatottumuksia selvittäneestä kyselystä.

Puolet käyttää kyselyn mukaan arkiaamustaan viisi minuuttia aamupalan syöntiin. Joka kymmenes sanoo selviävänsä aamiaisesta arkisin minuutissa. Viikonloppuisin aamupalalla viihdytään 10–20 minuuttia. Liki kolmannes käyttää viikonloppuisin aamiaisen valmistamiseen 20 minuuttia.

Kolmannes kyselyyn vastanneista kertoo, että syö aamupalan arkena satunnaisesti tai ei lainkaan. Ehdottomasti joka päivä aamupalasta nauttii kuitenkin 67 prosenttia ihmisistä.

Petri Salmén HS

Koulutetut syövät aamupalaa useammin kuin muut. Noin 10 prosenttia suomalaisista ei syö koskaan aamupalaa. Aamupalattomuus korostuu eniten 15–24-vuotiaiden keskuudessa, mutta myös 35–44-vuotiaiden joukossa moni jättää aamiaisen väliin.

Arkisin useimpien suomalaisten aamiainen on leipää (kaksi kolmesta vastaajasta), jogurttia (liki puolet) tai puuroa (kolmannes vastaajista). Aamukahvia tai teetä nauttii neljä viidestä.

Viikonloppujen aamiaisella syödään arkea useammin leivonnainen tai muu makea. Arkena aamiaisella näitä söi vain seitsemän prosenttia vastaajista, kun viikonloppuisin niitä nautti joka viides. Myös smoothieta nauttiin hieman useammin viikonloppuisin kuin arkena.

Petri Salmén HS

Jopa 62 prosenttia vastaajista kertoi, että aamupala nautitaan mieluiten omassa rauhassa. Lähes 40 prosenttia viettää aamut perheen kanssa seurustellen, uutisia ruudulta tai paperilehdestä lukien tai aamu-tv:tä katsoen.

Tutkimuksessa kysyttiin myös, mikä aamuista tekisi parempia. Lähes 60 prosenttia suomalaisista kaipaa pidempiä yöunia ja kolmasosa monipuolisempaa ja terveellisempää aamiaista. Etenkin miehet toivoivat terveellisempää aamiaista, hellyydenosoituksia sekä hyväntuulisempaa puolisoa. Naisten toiveissa korostuu saada aamuisin enemmän aikaa itselle ja vähemmän velvollisuuksia.

Tutkimuksen teki Evidens internet-paneelissa syyskuussa 2014. Fazerin tilaamaan kuluttajakyselyyn vastasi 1 172 suomalaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit