Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS:n viiniasiantuntija antaa suositukset lahjaviineihin

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Viini on suosittu lahja niin ystäville kuin työtutuillekin. HS:n viiniasiantuntija Jouko Mykkänen antaa vinkit koviin paketteihin.

Laatua huokeasti

Aivan erinomainen, sopivan tiukka ruokaviini on Loiren laaksosta tuleva Château de Fesles Cabernet Franc La Chapelle Vieilles Vignes 2012 (13,50 euroa). Se sopii erityisesti punaisen lihan ja emmentaltyyppisten juustojen kera. Pinot Noirin ystävälle kevyempi ja herkullinen tapaus on eteläafrikkalainen Cluver & Schaal Pinot Noir 2012 (12,90 euroa), jossa on oikein hyvä hinta-laatusuhde. Monen viininharrastajan chileläinen suosikki on Mayu Reserva Carménère 2012 (13,99 euroa).

Valkoviinipuolella kalifonialainen Jekel Gravelstone Chardonnay 2012 (14,99 euroa) edustaa modernia amerikkalaistyyliä. Sen maussa on hapokkuutta ja hillittyä hedelmäisyyttä perinteisen ylitsevuotavan hedelmäisyyden ja täyteläisyyden sijasta.

Makea Kracher Traminer Auslese 2011 (13,90 euroa) on merkittävän itävaltalaistuottajan herkullinen jälkiruokaviini.

 

Keskihintaista, mutta ei keskinkertaista

Klassisen Bordeuax-viinien ystävälle Château Tour Peyronneau 2009 (20,40 euroa) on hintaansa nähden erinomainen valinta. Vuosikerta oli lähes täydellinen ja viini on hyvin juotava jo nyt, mutta se kestää myös muutaman vuoden varastoinnin.

Uusiseelantilainen Squawking Magpie The Nest Gimblett Gravels Merlot Cabernets 2012 (18, 88 euroa) yllättää tyylikkään pitkällä maullaan.

Toscanalainen Farnito Camponibbio 2007 (24,90 euroa) on jo kypsynyt upean muhkeaksi ja lavean makuiseksi herkuksi. Mainio lahja liharuokien ystävälle.

Kala-aterioille tyylikästä ryhtiä antaa kuiva saksalainen valkoviini Bürgerspital Würzburger Pfaffenberg Silvaner Trocken 2013 (20,90 euroa).

Luomuportviini Graham's Natura Reserve Port (20,90 euroa) on aina lämmittävän makuinen lahja.

 

Kun hinnalla ei ole merkitystä

Espanjalainen Aalto 2009 (39,60 euroa) viittaa kuuluisaan arkkitehtiin – viinitalon perustaja ihaili Alvar Aaltoa ja nimesi tilansa hänen mukaansa.

Myös viinin maussa on aaltomaista tyylikkyyttä.

Alkon Bordeaux-valikoimasta tämän vuoden paras lahjaviini on Clos des Jacobins 2010 (54,80 euroa). Sen vuosikerta oli erittäin hyvä, viinillä on parhaimmat ajat edessään 10 vuoden päästä sopivasti kypsyneenä.

Suomalaisen restonomin Outi Jakovirran valmistama uusiseelantilainen Julicher 99 Rows Pinot Noir 2010 (27,70 euroa, tilausvalikoimassa) on oikein hyvä viini. Jakovirta kouluttautui viinitekijäksi ja meni töihin Julicherille. Hänen viininsä on palkittu monilla mitaleilla.

Takuuvarma klassikkoviini Pouilly-Fumé de Ladoucette 2011 (30,90 euroa) herättää välitöntä ihastusta lahjan saajassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit