Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harkittu juoma aateloi kasvismenun

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Keitot eivät aina tarvitse juomaa viereensä, mutta kuiva sherry antaa hauskan sävyn valkosipulikeitolle. La Ina Fino (7,95 euroa, ½ pullo) on herkkä, mutta sopivan tiukan makuinen. Ryhdikkäämmän maun antaa peräti 20 vuotta kypsytetty Dos Cortados Palo Cortado (18,84 euroa, ½ pullo).

Naurispaistokselle hyvä valkoviini on kuiva ja aromikas portugalilainen Cabriz Encruzado 2013 (12,90 euroa). Upeasti tammitettu ja ryhdikäs ranskalaisviini La Soufrandise Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes 2012 (21,50 euroa) antaa pitkän makunsa kanssa suorastaan uuden ulottuvuuden annokselle.

Punaviinin ystävälle mukavasti kehittynyt klassinen rioja Marqués de Arienzo Reserva 2006 (16,96 euroa) on seesteisen makuinen. Hiukan edullisempi ja samalla pyöreämmin hedelmäinen italialaisviini Mezzacorona Teroldego Rotaliano Riserva 2010 (12,95 euroa) tekee kokonaisuudesta muhkeamman makuisen.

Suklaiset sinihomejuustopallerot vaativat voimakkaan ja makean viinin. Taylor's Late Bottled Vintage Port 2009 (10,98 euroa, ½ pullo) olisi klassinen valinta. Myös Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2012 (17,49 euroa) on riittävän makea suklaalle, ja samalla sen hedelmäinen maku asettuu homejuuston vastakohdaksi.

Piparkakun makuun sopiva viini on sekin makea. Italialainen Sangallo Vinsanto di Montepulciano 2009 (19,30 euroa, ½ pullo) on täydellinen viini piparkakun makeiden mausteiden kanssa. Vaihtoehtoisesti pitkän aterian voi hyvin päättää makealla kuohuviinillä. Araldica Brachetto d'Acqui Dolce (11,98 euroa) on makea, punainen italialainen kuohuviini, jonka marjainen maku on piristävä lopetus aterialle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit