Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hummeri himottaa joulun jälkeen

Ruoka
 
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Jouluaattona ja -päivänä suu halajaa perinteisiä kalapöydän antimia, kuten graavilohta, mätiä ja silliä. Mutta tapanina tai viimeistään uudenvuodenaattona on ihan pakko saada hummeria. Tarjoan sen klassikko-ohjeella valmistettuna eli keitettynä ja uunissa valkokastikkeella gratinoituna.

Ruoka on täydellinen pieniin juhliin, sillä se valmistuu melko helposti ja on näyttävän näköinen.

Hummerihimoni juontaa vuosien taakse. Halusin löytää hieman krantuille vierailleni näyttävän alkuruuan vuodenvaihteeseen: herkun, jota ei tule syötyä ihan joka päivä.

Aluksi kokkasin hummeria amerikkalaisen kauhanheiluttajan ja keittokirjailijan Julia Childin ohjeella, mutta resepti on muokkautunut vuosien saatossa.

Alkuperäisessä ohjeessa olleet herkkusienet jätin pois ja oioin muutenkin mutkia suoriksi – mausta ja herkullisuudesta tinkimättä.

Mutta yhdestä asiasta pidän kiinni. Hummerin seuralaisten kanssa toimin samalla periaatteella kuten leivonnassakin: käytän aitoja raaka-aineita, kuten kirnuvoita ja kuohukermaa. Kevyt- ja terveystuotteet saavat kuulua arkeen, hummerin kanssa herkutellaan kunnon tavaralla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit