Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt tehdään halpaa ruokaa – mausta tinkimättä

Jos kukkarossa on tyhjää ja jääkaapissakin loistaa vain valo, ei kannata vaipua epätoivoon. Edullisestikin saa aikaan maistuvaa sapuskaa, jota kehtaa tarjota jopa viikonlopun ruokavieraille.

Ruoka
 
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista
Ruokatoimittaja Sanna Kekäläinen haluaa oikaistamutkat suoriksi arkena ja päästä vähällä viikonloppuna – mausta ja tyylistä tinkimättä.
Ruokatoimittaja Sanna Kekäläinen haluaa oikaista
mutkat suoriksi arkena ja päästä vähällä viikonloppuna – mausta ja tyylistä tinkimättä.

Pasta on cucina poveran eli italialaisen köyhän keittiön yksi kulmakivistä. Tähän spagettiin sekoitellaan kolme kuumaa keittiötrendiä eli lehtikaalia, kananmunaa ja sitruunaa. Juusto on kallista, joten jos jääkaapista ei satu löytymään edelliseltä aterialta jäänyttä kannikkaa, niin tee kuin sisilialainen nonna ja paista leivänmuruista rapea suutuntuma pastan pinnalle.

Intialainen kasviscurry on kookosmaidolla rikastettu pata, johon voi kätevästi piilottaa hieman nahistuneet kasvikset jääkaapista. Tämä herkku on helppo valmistaa vaikka isollekin joukolle. Ja mikä parasta, tämä annos on vegaaninen eli se sopii myös kaikille tammikuisen vegaanihaasteen vastaanottaneille kotikokeille.

Liha on kallista, mutta mausteinen raakamakkara antaa makua ja rasvaisuutta italialaiseen risottoon vähällä rahalla. Tässä ohjeessa risottoon pääsevät myös pakasteherneet, mutta niiden sijaan voi fiksu kotikokki tyhjentää annokseen pyttipannun tyyliin oikeastaan mitä tahansa keittiöstä löytyvää kasvista. Eikä juustonkaan kanssa tarvitse olla turhantarkka, vaan sekaan kannattaa raastaa vaikka useampi erilainen kannikka jääkaapista.

Säästöpossun lainasi Tinatalo.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit